AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ ve AVEK Otomotiv’den Gençler İçin Güç Birliği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) AVEK Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş arasında üniversite-sanayi çalışmaları kapsamında iş birliği protokolü imzalandı

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile AVEK Otomotiv Bölge Müdürü Hüseyin Genç tarafından imzalanan protokol töreninde; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş,  Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın da hazır bulundu.

İKÇÜ ile Paşalı Grubu kuruluşu olan AVEK Otomotiv arasında gerçekleştirilen protokol ile bilimsel araştırma, eğitim-öğretim, uygulama alanlarında ortak çalışmalar yapılarak üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlanması hedefleniyor.

Teori ve uygulama alanlarında bütünlüğü sağlayacak ortak etkinlikler, araştırmalar ve projeler gerçekleştirmek gibi maddeleri içeren protokol hakkında görüşlerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, iş dünyası ile iç içe bir eğitim modelini önemsediklerini vurgulayarak bunun hem sektöre hem de üniversitenin gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

Her şey ‘Gençlerimiz’ İçin

Türkiye Yüzyılı vizyonunda yer alan, kritik teknolojilerde “tam bağımsızlık” ilkesine akademiden sunulacak katkıların önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Köse, “En büyük kıymetlimiz olan gençlerimizin, araştıran, keşfeden, çözüm üreten enerjisi ve üretkenliğiyle Türkiye Yüzyılının mimarları olacağının bilincindeyiz. Bize düşen görev onları alanlarının öncü teknoloji firmaları ve sektör profesyonelleri ile buluşturmaktır. İş birliği projeleriyle öğrencilerimizin edindikleri teorik bilgileri, pratik deneyimlerle harmanlamalarına köprü oluyoruz. Teknolojiyi en iyi kullanan firmalarımıza da birikimlerini gençlerle paylaşma imkânı sunarak ülkemizin nitelikli insan kaynağını ve beşeri sermayesini güçlendiriyoruz. Umuyorum ki Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan AVEK Otomotiv ile başladığımız önemli yol arkadaşlığı ile önümüzdeki dönemde yürüteceğimiz ortak çalışmaları çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız” diye konuştu.

İKÇÜ ile İş Birliğinden Gurur Duyduk

AVEK Otomotiv Bölge Müdürü Hüseyin Genç de sektörünün önde gelen birikimine ve yetkinliğine sahip kuruluşu olarak İzmir’de İKÇÜ ile ortak çalışma alanlarında faaliyetler yürütecek olmaktan duydukları memnuniyeti paylaştı. Bölge Müdürü Genç, “Yaklaşık 8 aydır devam eden görüşmelerimiz altını çizerek ifade etmek isterim ki; yöneticilerimizin, hocalarımızın samimi ve içtenliği ile devam etti. Bu görüşmelerimizin neticesinde burada olmak bizim için gurur kaynağı. İzmir’de devlet üniversitesi olarak İKÇÜ ile çalışmayı tercih ettik. Bu tercihimizden oldukça mutluyuz. Bundan sonraki yol haritamızda gençlerimizin yetişmesinde katkı sağlamak adına elimizden geldiğince katkı sunacağız. Üniversitemizin de bizlerin faaliyet alanlarına önemli katkılar sağlayacağı görüşündeyiz. Başta Rektörümüz nezdinden tüm hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.