AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün TÜBİTAK-1001 Projesinin Deniz Kısmı Araştırmaları Başladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümünün ortaklaşa yürüttüğü TÜBİTAK-1001 Araştırma Projesinin saha-arazi çalışmalarının deniz kısmı araştırma bölümü başladı

TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında ortaklaşa yürütülen “Aliağa Körfezi Sedimentlerinde Birincil Üretim İndikatörlerinin ve İz Elementlerin Tarihsel Birikim Süreçleri, Yansıttıkları Paleocoğrafi Ortamlar ve Güncel Dağılış Dinamikleri” başlıklı projenin deniz kısmı araştırmaları Aliağa Körfezi ve yakın çevresinde gerçekleşti.

Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Kükrer koordinatörlüğündeki çalışmalar, İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serdar Vardar, Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Aykır Akdağ, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden Doç. Dr. Şakir Fural ve İKÇÜ SBBF Coğrafya Bölümü Arş. Gör. Emre Kara’nın katılımları ile yürütülüyor.

Proje kapsamında yapılan çalışma ile deniz tabanından deniz sedimanı örnekleyici karot aletiyle örnekler alarak önemli veriler toplayan araştırmacılar, sahanın ekolojik risk durumu ve palecoğrafya özelliklerini birlikte ele alıp değerlendirmede bulunacaklar.