AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün “Yapay Zeka Kartalları” TÜBİTAK Proje Yarışmasında Türkiye Birincisi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) “Yapay Zeka Kartalları” proje takımı, TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında Türkiye birincisi olma başarısını gösterdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Volkan Kılıç danışmanlığındaki, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans öğrencileri Atalay Şahan ve Emir Çil’den oluşan “Yapay Zeka Kartalları” proje takımı, TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında Türkiye birincisi olma başarısını gösterdi. 

TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları, üniversite öğrencilerini araştırma projeleri aracılığıyla bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimine katkıda bulunmaya teşvik etmek ve ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi ve nitelikli insan kaynakları gelişimi süreçlerine destek sağlamak amacıyla 9 farklı kategoride düzenlendi.

Yarışmaya “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” kategorisinde katılan ve “Giyilebilir Yapay Zeka Destekli Mobil Cihaz Asistanı: Görüntü ve Video Tasviri için Yeni Bir Doğal Dil İşleme Yaklaşımı” projesiyle Türkiye birinciliğini elde eden İKÇÜ proje takımı 60 Bin TL para ödülünü almaya hak kazandı.