AkademiEn GüncelİKÇU

Nadir Görülen Hastalığa İKÇÜ’den Başarılı Operasyon

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Özkul ve ekibi,  2 yaşındaki Salih Furkan Gezdur’un ses tellerinde tespit edilen ve çocuklarda milyonda bir görülen ameliyat gerektiren kitleyi başarılı bir operasyonla alarak minik hastayı sağlığına kavuşturdular

2 yaşındaki Salih Furkan Gezdur’un ses tellerindeki nefes almasını engelleyen ve çocuklarda ameliyat gerektirme durumu milyonda bir olduğu belirtilen kitle, İKÇÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Özkul ve ekibi tarafından yapılan başarılı bir operasyonla alındı.

6 ay önce nefes alamama şikâyetiyle yakınları tarafından hastaneye götürülen ve ses tellerinde kitle tespit edilen minik Salih Furkan, ileri tedavi için sevk edildiği İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, İKÇÜ Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Özkul, Doç. Dr. İlter Denizoğlu, Prof. Dr. Murat Aksun ve Uzman Dr. Filiz Özkan’dan oluşan ekip tarafından yapılan lazer ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Hayati Tehlikesi Vardı

Yapılan operasyona ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Yılmaz Özkul, “2 yaşındaki hastamız Salih Furkan’ın doğumunda var olan bir kitle bu. Kitle yavaş yavaş büyümüş. Özellikle son 6 ay içerisinde çok ciddi sağlık sorunu oluşturmuş. Çocuk yürürken nefes darlığı yaşıyor. Son dönemde, otururken de sıkıntı yaşıyordu. Kontrollerimizde bu kitleyi gördük. Daha da büyümesi halinde hayati tehlikeye yol açma ihtimali yüksekti. Ameliyat için hazırlıklarımızı yaptık. Ağız içerisinden girerek kitleyi mikrodiseksiyon ve lazer yöntemiyle çıkardık. Hastamız tamamen sağlığına kavuşmuş durumda. Herhangi bir sıkıntısı yok, taburcu ettik” dedi.

Çok Nadir Görülen Bir Vaka

Hastalığın milyonda bir gözüktüğünü anlatan Prof. Dr. Özkul, “Bu yaş grubunda nefes almayı engelleyip ameliyat gerektirme durumu milyonda bir gözüken bir olay. O nedenle çok çok nadir görülen bir vaka. Yaptığımız operasyon neticesinde Salih Furkan tamamen iyileşti, nefes darlığı tamamen geçmiş durumda. Hareket kabiliyetinde herhangi bir sıkıntı yok. Bu tür durumlarda çok nadir gözükmesine rağmen özellikle erişkin yaşlarda nefes almakta sıkıntı olması durumunda veya ses kalitesinde bozulma halinde hastaneye başvurmalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.