AkademiEn GüncelİKÇU

Sağlık Camiasının Genç Neferleri Meslek Hayatına Uğurlandı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (İKÇÜ SHMYO) 2023-2024 akademik yılı mezunlarını meslek hayatına uğurladı

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında önlisans düzeyinde İKÇÜ’nün ilk öğrencilerini alan SHMYO’dan mezun olan Yaşlı Bakım, İlk ve Acil Yardım, Ağız ve Diş Sağlığı ile Fizyoterapi bölümlerinden mezun toplam 250 İKÇÜ’lü sağlıkçı, İKÇÜ Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde kep coşkusunu yakınlarıyla paylaştı.

İKÇÜ SHMYO, Yaşlı bakımı bölümü mezunu Cemre Karaharman’ın aynı zamanda İKÇÜ birincisi olarak mezun olması ile çifte mutluluk yaşadı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Soyöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen töreni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda konuk izledi.

İnsana Hizmetin Hakka Hizmet Olduğu Anlayışıyla

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, kurulduğu günden bu yana eğitim kalitesi ve programları ile alanında ivme yakalayan İKÇÜ SHMYO mezunlarının çalışma hayatındaki başarılarıyla gurur duyduklarını kaydetti. Prof. Dr. Bulduklu, “İlk kurulduğu günden bu yana sağlık alanı üniversitemizin lokomotifi rolünü üstlenmiş, sağlık hizmeti sunumu ve sağlık programları ile kısa zamanda alanda bölgenin liderliğine konumlanmıştır. Gelinen noktada özellikle tercih edilen bir eğitim kurumu haline gelinmiştir. Bu başarı elbette emek yoğun çabaların bir sonucudur ve ben buradan özverili çalışmaları için yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Mustafa Soyöz’ün şahsında tüm akademik ve idari kadromuza teşekkür ediyorum. Sağlık hizmetlerinde başarının olmazsa olmazı ekip çalışmasıdır. Ekibin başarısı esasen sizin başarınız kadardır. Bir diğer ifadeyle “zincirin gücü en zayıf halkanın gücü kadardır”. Sizlerin insana hizmetin hakka hizmet olduğu anlayışıyla en değerli varlığımız olan sağlığın geliştirilmesinde gönülden hizmet sunacağınıza, önce bu millete, sonra insanlığa ve nihayet tüm canlılara faydalı olmayı şiar edineceğinize, gittiğiniz her yerde İKÇÜ’yü en iyi şekilde temsil edeceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

Sektörün Gelişimine Başarılarınızla Katkıda Bulunacaksınız

Mezunlarına seslenen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Soyöz, bilimsel ve evrensel değerleri gözeterek alanında modern, kaliteli mesleki eğitim veren, sağlık alanında insan kaynaklarının gelişimine katkıda bulunan bir eğitim müfredatıyla öğrencilerini sağlık sektörüne kazandırdıklarını aktardı. Prof. Dr. Mustafa Soyöz, “Mezuniyetiniz, uzun bir yolculuğun sonu ve yeni bir başlangıcın habercisidir. Burada aldığınız eğitim, edindiğiniz bilgi ve beceriler, sizi meslek hayatınızda başarılı kılacak önemli birer yapı taşıdır. Her biriniz, geleceğin sağlık profesyonelleri olarak topluma katkı sağlayacak, insan hayatına dokunacak ve sağlık sektörünün gelişimine katkıda bulunacaksınız. Bugün, aynı zamanda başta Rektörümüz Prof. Dr. Saffet Köse başta olmak üzere Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun akademik ve idari kadrosuna da teşekkür etmemiz gereken bir gündür. Öğrencilerimize rehberlik eden, onları bilgi ve deneyimleriyle donatan tüm hocalarımıza ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizin ismini taşıdığı, birçok alanda araştırmacı kimliğiyle önemli eserler vermiş bilim insanı Kâtip Çelebi’nin izinden giderek; sürekli öğrenmeye, kendinizi geliştirmeye devam edeceğinize inancımız tamdır” diye konuştu.

Okul Birincisinin Çifte Mutluluğu

 Yaşlı bakımı bölümünden SHMYO ve aynı zamanda İKÇÜ birincisi olarak mezun olan Cemre Karaharman da eğitim hayatında her daim destekçisi olan ailesine ve tüm hocalarına ayrı ayrı teşekkür etti.  Karaharman, “Bugün benim doğum günümdü.. Bu anlamlı gün, benim için çok daha özel ve unutulmaz bir hale geldi.  Bu güzel anı paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim. Bu başarıyı kutlarken her birinizin katkısını ve desteğini unutmadan, gelecekte de aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğime söz veriyorum. Önümüzdeki günlerde yeni hedeflere koşarken, her zaman öğrendiğim değerleri ve ilkeleri yanımda taşıyacağım” şeklinde konuştu.

 Okul Birincisi Cemre Karaharman, yüksekokul 3’üncüsü Aleyna Adıyaman, Ağız ve Diş Sağlığı Programı birincisi; Berilsu Fidanoğlu, Fizyoterapi Programı birincisi Leyla Gülnihal Temuçin plaket ve başarı belgelerini törene katılan protokolün elinden aldı. Yaşlı Bakım Programı Öğr. Gör. Tuğçe Şık ile meslek andı içen genç sağlıkçılar, kep atarak mezuniyet coşkusunu salona dolduran misafirlerle paylaştı.