AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ PDR Merkezi Açılış İçin Gün Sayıyor

2023 Kahramanmaraş depremlerinde ‘Psikolojik Destek’ Masasıyla Psikoloji Bölümü öğretim üyelerince aktif olarak hizmet veren ve kuruluşundan itibaren birçok gönüllü faaliyetiyle öne çıkan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi resmi açılışa hazırlanıyor

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, yeni fiziki altyapısıyla sadece üniversite içi değil halka açık olarak toplumun her kesimine hizmet verecek merkezde incelemelerde bulundu. Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Şahin’den süreç hakkında bilgi alan Prof. Dr. Köse, son rötuşların tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde açılış yapmayı planladıklarını kaydetti.

Üniversitemizin Kentle Olan Yakınlığını Pekiştirecek

Üniversitelerin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmaya etkisine dikkat çeken bu bağlamda merkezlerin oldukça önemli bir fonksiyonunun olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Köse, “Üniversitemizin kentle olan yakınlığını pekiştirecek merkezimizin sadece bilimsel çalışmalar üretmekle kalmayıp toplumun tüm kesimlerine uzanan bir çalışma alanı içinde faaliyet gösterecek olması bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Sosyal etkinin artması, toplumsal kesimlerle doğru iletişim kurulmasından geçer. Alanında uzman öğretim elemanı kadromuzun başta öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve tüm halkımıza psikolojik rehberlik hizmeti sunarak çok büyük katkılarda bulunacağı kanaatindeyim. Bizler de bu bilinçle merkezimizi bir an önce kentimize kazandırmak istiyoruz” dedi.

Öğrencilere Ücretsiz Destek

Modern dünyada giderek yalnızlaşan bireylerin fiziksel olarak sağlıklı olmaya ne kadar ihtiyaç duyuyorsa, ruhsal olarak da bir o kadar sağlıklı olmak istediğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Köse, özellikle gençlerin psikolojik ihtiyaçlarının sağlanmasının, sağlıklı toplumlar inşa edilmesindeki misyonunun oldukça önemli olduğunu aktardı. Prof. Dr. Köse,  “İKÇÜ PDR Merkezi, üniversitemiz öğrencilerine ücretsiz psikolojik destek hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra üniversitemiz akademik ve idari personeli ile tüm vatandaşlarımıza da kapımız sonuna kadar açık olacak. Bizi açılışıyla mutlu edecek merkezimize emek veren tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Koruyucu, Önleyici, Destekleyici Psikolojik Danışma Uygulamaları

PDR Merkezinin içeriğiyle ilgili Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’yi bilgilendiren Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Şahin, bünyelerinde 5 adet bireysel, 1 adet çocuk, 1 adet aile ve 1 adet grup görüşme odası yer alacağını belirtti. Ayrıca psikolojik testler uygulama odası ve 2 adet yönetim odası ile tüm vatandaşlara hizmet sunulacağını söyledi. Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Verilen tüm hizmetlerde Türk Psikologlar Derneği Etik Yönetmeliği etik ilke ve kurallarına sadık kalınacak. Öğrenci ve personel gruplarına, kamu ve özel kurumlara yönelik eğitim ve seminerler, bilgilendirici psikoeğitim materyalleri hazırlama, ruh sağlığı alanında kuramsal ve uygulamalı araştırmalar yürütme,  koruyucu, önleyici, destekleyici ve tedavi edici nitelikte psikolojik danışma uygulamaları merkezimizin faaliyet alanı içinde yer almaktadır. Merkezimiz afet sürecinden bağımsız olarak, bireysel terapötik görüşmelere de başlamıştır. Yakın zamanda hizmete açılmasıyla bölgeye büyük katkılarda bulunmayı amaçlamaktadır” dedi.