AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

Öğrencilerin Tercihi İKÇÜ Oldu 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), yüzde 100’e yakın doluluk oranı ile öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında yerini aldı

2010 yılında kurulan ve ‘Farkındayız Farklıyız’ sloganıyla kısa zamanda gençlerin ilgi gösterdiği üniversiteler arasında yer alarak adından söz ettiren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) bu yıl da en çok tercih edilen üniversitelerden oldu. İKÇÜ bünyesinde bulunan 46 lisans ve 5 ön lisans programına toplam 3.184 öğrenci yerleşti. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin bütün programları ve ilk kez öğrenci alan Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü, yerleştirme verilerine göre hedefledikleri doluluk oranını yakaladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından ilan edilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarına ilişkin bir mesaj yayımlayan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının öğrencilerimiz, aileleri ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diler, İKÇÜ ailesine katılan yeni üyelerimizi tebrik ederim” ifadelerini kullandı. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin birçok programı önceki yıllara göre sıralamalarda yükseliş göstererek başarı ivmesini artırdı. Yerleştirme sonuçlarına göre İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ne yerleşen öğrenciler arasında sayısal alanda en yüksek puan 508,76579 ile Tıp Fakültesi, Eşit Ağırlıkta en yüksek puan 421,43179 Hukuk Fakültesi, sözel alanda en yüksek puan 428,61457 ile Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, yabancı dil alanında ise en yüksek puan 464,65387 ile Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü oldu. İKÇÜ’de en yüksek TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programı ise 439,25028 puanla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi programı oldu.