AkademiEn GüncelİKÇU

Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Mezun Buluşması Etkinliği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, mezun buluşması ve beslenme söyleşileri etkinliği düzenledi

Mezunların sektöre dair deneyimlerini lisans öğrencileri ile paylaşmaları ve karşılıklı öğrenme ve bilgi paylaşımını teşvik etmek amacıyla İKÇÜ SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen etkinlik Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşti. Etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülşah Kaner Tohtak, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Yalçın ile akademisyenler, mezunlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

İKÇÜ’nün Kültür Elçileri 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Beslenme ve Diyetetik Bölümünün kurulma sürecine şahitlik ettiğini belirtti ve ilk öğrencilerini 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında kabul eden bölümün açılış sürecinde, bölüm öğretim elemanları ile birlikte yaşadıkları heyecanı paylaştı. Eğitim öğretim süreçlerinde, öğrencilerin geldiği an ve mezuniyet aşaması olmak üzere iki bayramlarının bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Kaya, “Bugün üçüncü bir bayram oluştu bizim için, mezun buluşması bayramı.  Çünkü mezunlarımızın güzel işler yaptığını görmek, onlarla yeniden buluşmak ve onların bizimle etkileşime geçmesi en büyük kazanımlarımızdan bir tanesi. Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak eğitim öğretim sürecimizde seneye onuncu yılımızı dolduracağız. Şu ana kadar 6 dönem içerisinde 388 öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. Mezunların ve öğrencilerin her birinin, bulundukları yerlerde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil ettiklerini, bu yönüyle birer kültür elçisi olduklarını dile getiren Prof. Dr. Kaya, etkinliğin başarılı ve verimli geçmesini temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Birlikte Daha Büyük Başarılara İmza Atacağız 

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülşah Kaner Tohtak ise mezun buluşması etkinliğini, mezunların tecrübeleriyle lisans öğrencilerinin heyecanları ve yenilikçi bakış açıları arasında bir köprü oluşturmak amacıyla düzenlediklerini bildirdi. Prof. Dr. Tohtak, “Mezun öğrencilerimiz, sizler bu alanda önemli deneyimlere ve başarılara sahip bireyler olarak kendi kariyer yolculuğunuzda edindiğiniz bilgileri genç meslektaşlarınızla paylaşarak, onlara rehberlik edecek ve yol göstereceksiniz. Bu buluşma, geçmişten gelen bilgileri geleceğe taşımanın yanı sıra, gelecekteki meslektaşlarınızın da kendi potansiyellerini keşfetmelerine olanak sağlayacaktır. Lisans öğrencilerimiz, sizler ise geleceğin diyetisyenleri olarak bu alanda büyük bir heyecan ve potansiyele sahip olarak adımlar atıyorsunuz. Mezunlarımızın deneyimlerinden ilham alarak kendi kariyer hedeflerinizi belirleyecek ve onların başarı hikayelerinden bir şeyler öğreneceksiniz. Bu etkinlik sizlere sektördeki güncel gelişmeleri takip etme ve gelecekteki işbirlikleri için bir fırsat da sunacaktır. Aynı zamanda, birlikte daha güçlü olmanın ve daha fazlasını başarmanın kapılarını aralayacaktır. Birlikte çalışarak daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Buluşmanın verimli, keyifli ve öğretici geçmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından mezun sunumları ile devam etti.