AkademiEn GüncelİKÇU

Hemşirelik Bölümü ERASMUS+ Deneyim Paylaşım Etkinliği Düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Hemşirelikte ERASMUS+ Öğrenim Hareketliliği Deneyim Paylaşımı” etkinliği düzenlendi

Hemşirelik Bölümü öğrencilerine, alanın ERASMUS+ olanakları hakkında bilgi vermek amacıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ERASMUS Komisyonu tarafından düzenlenen etkinliğe Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı, ERASMUS Komisyonu üyesi akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, uzun yıllardır uygulanan ERASMUS+ değişim programları ile gençlerin eğitimlerinin bir bölümüne farklı ülkelerde devam ederken, o ülkelerdeki öğrenim ve yaşam deneyimlerine tanıklık etmelerinin, dünyayı algılama biçimlerindeki farklılıkları anlamalarının ve toplumların bir arada yaşama tecrübelerine katkıda bulunmalarının amaçlandığını söyledi. “ERASMUS öğrenci değişim hareketliliğini önemli buluyor ve çok sayıda öğrencimizin yurtdışına gitmesini istiyoruz. Gideceğiniz ülkelerde üniversitemizin, fakültemizin ve bölümümüzün elçisi olmanızı bekliyoruz” diyen Prof. Dr. Sarı, İKÇÜ SBF Hemşirelik Bölümünün ulusal akreditasyona sahip olduğunu hatırlatarak, bunun uluslararası akreditasyon koşullarını da karşıladığını; bölümün eğitim modelinin ise uluslararası değişim programlarından yararlanılacak şekilde, öğrencilerin eğitim sürecini kesintiye uğratmayacak biçimde planlandığını vurguladı. 

Açılış konuşmasının ardından moderatörlüğünü Hemşirelik Bölümü ERASMUS Komisyonu’ndan Dr. Öğr. Üyesi Simge Evrenol Öçal’ın yaptığı deneyim paylaşım oturumlarına geçildi. Arş. Gör. Gülcan Karabulut ve Bil. Uzm. Hem. S. Cansu Erfidan ERASMUS deneyimlerini ve yurtdışı izlenimlerini İKÇÜ Hemşirelik Bölümü öğrencileriyle paylaştı.