İKÇÜ İİBF Yapay Zeka ve Etik Konulu Seminer Düzenlendi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından GPT modellerinin eğitim ve araştırma süreçlerindeki kullanımında karşılaşılan etik sorunlar hakkında bir seminer düzenlendi
İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu tarafından verilen seminer İKÇÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Toplantı Salonunda gerçekleşti. Eğitim ve bilimsel araştırmalarda yapay zekâ teknolojilerinin etik ve yaratıcı kullanımını konu alan seminere çok sayıda akademisyen katıldı.
Yapay zekanın tarihçesine değinerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Burmaoğlu, GPT modellerinin özellikle son yıllardaki gelişimini ve bu teknolojilerin akademik çalışmalar üzerindeki etkilerini ele aldı. Prof. Dr. Burmaoğlu, yapay zekâ araçlarının akademik alanda kullanımıyla ilgili etik endişelere dikkat çekerek, bu teknolojilerin sağladığı fırsatların yanı sıra doğurabileceği zorluklara da değindi.
“Prompt mühendisliği” kavramına da değinen Prof. Dr. Burmaoğlu, GPT modelleri gibi yapay zekâ araçlarının daha verimli kullanımı için etkili istemlerin (prompt) nasıl oluşturulması gerektiğini anlattı. Seminerde, yapay zekâ uygulamalarının güçlü ve zayıf yönleri ele alınarak, özellikle eğitim ve bilim dünyasında bu araçların sorumlu ve etik bir şekilde nasıl kullanılabileceğine dair öneriler sunuldu.