İKÇÜ’de Biyomedikal Mühendisliğinde Girişimcilik Semineri Düzenlendi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü tarafından “Biyomedikal Mühendisliğinde Girişimcilik ve Yenilikçilik: Geleceğin İnovasyonları” başlıklı seminer düzenlendi
İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Karaman tarafından verilen seminere çok sayıda öğrenci katıldı.
Biyomedikal Mühendisliğinin genel çalışma alanı olan tıbbi cihaz sektörüne yönelik girişimciliğin diğer sektörlerdekinden bir miktar farklı olduğunu dile getiren Doç. Dr. Karaman, “Bu cihazlar sağlık alanında kullanıldığı için belirli düzenlemelere uyulması ve üretim hatlarının belli standartlarda kurulması çok önemli. Teknik dökümantasyonun en yüksek seviyede hazırlanma gerekliliği ise tıbbi cihaz sektöründeki girişimcilik etkinliklerinin titizlikle yürütülmesini gerektiriyor” dedi.
Girişimciliğe götüren yenilikçi faktörler hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Karaman, girişimcilik prosesi aşamalarının detaylarından ve bununla ilgili süreçlerin nasıl takip edilmesi gerektiğinden bahsetti. Doç. Dr. Karaman, “Üniversitede üretilen bilimsel bilginin, girişimcilik serüveninde, hangi ölçüde işe yarayabileceğinin bilinmesi de çok önemli. İKÇÜ’de, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerine bu konularda kapsamlı bir eğitim veriyoruz” dedi.
Girişimcilik hikayelerinin bir çoğunun, bir yatırımcının o projeye inanmasıyla, yatırım yapmaya ikna olmasıyla başladığını ifade eden Doç. Dr. Karaman, girişimcilik sürecinin TÜBİTAK, KOSGEB gibi kamu kaynaklarıyla nasıl yürütülebileceğine de değinerek, bilimsel bilginin girişimciliğe yansımasını somut örnekler üzerinden anlattı.