EğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Engelsiz Üniversite Ögrenci Oryantasyonu Gerçekleşti 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Engelsiz Üniversite Öğrenci Komisyonu oryantasyon toplantısı ve İKÇÜ ailesine yeni katılan özel öğrencilerin oryantasyonu gerçekleştirildi

İKÇÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen oryantasyon programının ilki, koordinatörlük bünyesinde kurulan ve İKÇÜ’nün tüm birimlerinden seçilen öğrencilerin İKÇÜ ailesinde bulunan özel öğrencilere akranlık/yönderlik yapması için görev aldığı Engelsiz Üniversite Öğrenci Komisyonu toplantısıyla başladı. 

Komisyonda yer alan öğrencilere, Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü’nün işlevi, faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve Engelsiz Üniversite Öğrenci Komisyonu’nu tanıtmak için düzenlenen toplantı İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Melike Tekindal ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Tuğçe Şık ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Melike Tekindal, öğrencilerin İKÇÜ’nün engelsiz üniversite olma yolundaki çabalarını desteklemeleri ve sürece dahil olmaları için koordinatörlük bünyesinde Engelsiz Üniversite Öğrenci Komisyonu’nu kurduklarını; fakülte, yüksekokul ve bölümlerini temsilen komisyonda bulunan öğrencilerin özverili çalışmaları ve hassas yaklaşımlarıyla özel gereksinime sahip arkadaşlarına akranlık/yönderlik yapacaklarını belirtti. 

Açılış konuşmasının ardından Engelsiz Üniversite Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Tuğçe Şık, Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü ve Engelsiz Üniversite Öğrenci Komisyonu hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. 

İkinci oryantasyon programı ise komisyon toplantısından sonra, İKÇÜ ailesinin yeni üyesi özel öğrencilerin de dahil olmasıyla yoğun bir katılımla gerçekleşti. Program, öğrencilere koordinatörlüğün tanıtımının yapılması ile başladı, komisyon üyesi öğrencilerin özel gereksinime sahip arkadaşları ile tanışmaları ile sona erdi.