AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’den İzmir Tersanesi Komutanlığına Ziyaret

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ve Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Dereli, İzmir Tersanesi Komutanı Tuğamiral Korkut Şen’i ziyaret etti

Üniversite ile tersane arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi ve öğrenciler ile akademik kadro için yeni proje fırsatlarını değerlendirmeyi amaçlayan görüşmede, Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin sektörde önemli sorumluluklar üstlenecek biçimde yetiştiklerini söyledi. 

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin, bölgenin alandaki önemli eğitim birimlerinden biri haline geldiğini dile getiren Prof. Dr. Saffet Köse, “Bizler, “Mavi Vatan” başta olmak üzere ülkemizin denizcilik alanındaki her stratejisine katkıda bulunmak istiyoruz, bu çerçevede çalışmalar yapıyoruz. İzmir Tersanesi Komutanlığı ile olumlu ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Sivil toplum ve sanayi ile yakın çalışmalar yapmayı önemsiyoruz ve bu çalışmalara denizcilik alanında da ivme kazandırma gayreti içerisindeyiz” dedi. İzmir Tersanesi Komutanı Tuğamiral Korkut Şen ise, karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi konusunda mutabakata vardıklarını söyledi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin, birlikte çalışma kültürü açısından örnek bir kurum olduğunu ifade eden Tuğamiral Şen, mevzuat çerçevesinde yürütülecek iş birliklerinin öğrencilerin pratik becerilerini geliştirmelerine de katkı sağlayacağını söyledi.