AkademiEn GüncelİKÇU

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan Yeni Sosyal Bilimcilere “Hoş Geldiniz” Dedi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, düzenlenen oryantasyon programında fakültenin yeni öğrencilerine seslendi

İKÇÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen oryantasyon programı kapsamında Dekan Prof. Dr. Şaban Doğan, fakültenin Bilgi ve Belge Yönetimi, Coğrafya, Felsefe, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Medya ve İletişim, Psikoloji, Sosyoloji, Eğitim Bilimleri, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve Türk-İslam Arkeolojisi bölümlerine bu yıl giriş yapan öğrencilerle bir araya geldi. 

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen programa Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ruhi Can Alkın ve Dr. Öğr. Üyesi Ceren Pilevneli Çubuk, bölüm başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Ailemize Hoş Geldiniz

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ailesine yeni katılan öğrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Şaban Doğan, “Genç bir üniversite olmasına rağmen kısa zamanda başarılarıyla adından söz ettiren ve uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar atan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin dinamik bir fakültesiyiz. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’ne bağlı her bir bölümümüz, nitelikli akademik kadroları ile ulusal ve uluslararası anlamda pek çok ciddi çalışmalar ve etkinlikler yapıyor. Öğrenmenin derslerle sınırlı olmadığını görmeniz açısından, bu etkinliklere ilgi göstermeniz son derece önemli. Ayrıca şahsımın, dekan yardımcılarımızın, bütün bölüm başkanlarımızın, danışman hocalarımızın kapılarının sizlere her daim sonuna kadar açık olduğunu ifade etmek isterim. Biz, sizler için varız, sizler için buradayız; önceliğimiz sizlersiniz. Ailemize hoş geldiniz” dedi.

Ardından Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ruhi Can Alkın, İKÇÜ’nün, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin ve bağlı bölümlerin işleyişi; bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif olanakları hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. 

Program, İKÇÜ Erasmus Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör. Cennet Kuman Kıssaboylu’nun, İKÇÜ’nün Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği şartları ve imkanları hakkında detaylı bilgiler vermesinin ardından sona erdi.