AkademiEn GüncelİKÇU

Tarih ve Edebiyat Disiplinlerinin Emektar Hocalarından İKÇÜ Kütüphanesine Bağış

Tarih ve Edebiyat alanlarında literatüre değerli eserler kazandıran ve binlerce öğrencinin yetişmesinde emeği olan Prof. Dr. Necmi Ülker ve Prof. Dr. Yavuz Akpınar, İKÇÜ Merkez Kütüphanesi’ne kitap bağışında bulundular

Günün anlam ve önemine binaen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Öğrenci Toplulukları Etkinlik Salonunda düzenlenen ve Prof. Dr. Necmi Ülker ve Prof. Dr. Yavuz Akpınar’ın da hazır bulunduğu programa İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ceren Pilevneli Çubuk ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

En Kıymetli Hazinelerini İKÇÜ’ye Bağışladılar

Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, böylesine anlamlı bir etkinlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Doğan, “Hocalarımızın önünde konuşmak gerçekten çok zor. Yazdıklarıyla ve yetiştirdikleriyle ölümsüz eserler bırakmış olan hocalarımız, ne mutlu ki en kıymetli hazineleri olan kitaplarını üniversitemize bağışladılar. Biz, onların yazdıkları eserlerle yetiştik, yetişiyoruz; hatta yetiştirdiklerinin gölgesinde yetişmeye çalışıyoruz. Hem yazdıklarımızla hem de yetiştirdiğimiz öğrencilerle onların izinden gitmeye çalışıyoruz. Davetimize icabet ettikleri için kendilerine hassaten şükranlarımı sunuyorum. Kütüphanemize hediye ettikleri kitaplardan dolayı kendilerine şahsım, fakültem ve üniversitem adına ayrıca teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz” diye konuştu. 

Düşünmenin ve Hayal Etmenin Yolunu Gösterdiler

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Telci ise, “Bizler, hocalarımızdan çok şey öğrendik. Onlar bize, düşünmenin ve hayal etmenin yolunu gösterdiler. Bunlar hakikaten ulaşılması zor noktalardı. Ben, her iki hocama da çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi. 

Kitaplarımı İKÇÜ’ye Bağışlamaktan Mutlu Oldum

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Prof. Dr. Necmi Ülker, kendi öğrencilik dönemine dair deneyimlerini İKÇÜ’lü öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere disiplinli bir biçimde kitap okumalarını, kütüphanelerden faydalanmalarını ve bu alandaki imkanları değerlendirmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Ülker, “kitaplarımı İKÇÜ’ye bağışlamaktan mutlu oldum” dedi. 

Kütüphanelerde Çok Kıymetli Hazineler Var

Kitaba verilen önemin günümüzde gittikçe azaldığını ifade eden Prof. Dr. Yavuz Akpınar ise, “Her şeyin dijital kopyası olduğu yönünde bir algı var. Hayır, her kitabın dijital kopyasını bulamazsınız. Bu sebeple kütüphaneleri önemseyin. Oralarda çok kıymetli hazineler olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Dolayısıyla sizlere tavsiyem, kitapları ihmal etmeyin. İKÇÜ’ye bazı kitaplarımızı hediye ettik. Bunun karşılığında, gösterdikleri dikkat ve nezaket için yetkililere çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Açılışı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş Yaptı

Program, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Merkez Kütüphanede düzenlenen açılış töreni ile devam etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş’ın açılışını yaptığı; Prof. Dr. Necmi Ülker ve Prof. Dr. Yavuz Akpınar tarafından bağışlanan toplam 1188 adet eserden oluşan kitaplık için düzenlenen törende, İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ceren Pilevneli Çubuk, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Serhat Dikmen, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler de hazır bulundu.