AkademiEn GüncelİKÇU

VIII. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK) İçin Son Değerlendirmeler Yapıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültelerinin paydaşlığında Aydın Kuşadası’nda yapılacak olan VIII. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK) üzerine son değerlendirmeler yapıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in Onur Kurulunda yer aldığı ve iki üniversitenin paydaşlığında 17-20 Ekim 2024 tarihleri arasında Aydın Kuşadası’nda gerçekleşecek olan kongre üzerine son değerlendirmeler yapıldı.

İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Özdoğan ile bir araya geldi. Kongreye dair detayların gözden geçirildiği görüşmede, gelecekte yapılabilecek iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, gastronomi turizmi unsurlarının geliştirilmesi ve mevcut potansiyelin etkili yönetilmesi için izlenecek stratejilere ve uygulanacak politikalara destek olarak alan yazına farklı bakış açıları kazandırmak amacıyla, 2016 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleşiyor.