AkademiEğitimEn Güncel

Yabancı Diller Yüksekokulu Yurtdışı Deneyim Paylaşım Etkinliği Düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’nda “Peru’yu Keşfetmek: Maceralarla Dolu Bir Ay” söyleşisi gerçekleştirildi

İKÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Independent Learning Centre (Bağımsız Öğrenme Merkezi)’de, Öğr. Gör. Nida Fidanboy tarafından, öğrencilerin dil gelişimine katkıda bulunmak ve kültürlerarası farkındalıklarını artırmak amacıyla düzenlenen “Peru’yu Keşfetmek: Maceralarla Dolu Bir Ay” söyleşisine çok sayıda hazırlık sınıfı öğrencisi katıldı. 

Öğr. Gör. Nida Fidanboy, Peru’da geçirdiği bir ay boyunca rotasına dahil ettiği başkent Lima ile birlikte Paracas, Huachacina, Arequipa, Puno ve Cusco şehirlerinde doğa gezilerindeki izlenimlerini ve kültürel deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Ayrıca, son zamanlarda popüler hale gelen “solo travelling (tek başına seyahat)” ile ilgili kişisel deneyimlerini aktaran Öğr. Gör. Fidanboy konuyla ilgili merak edilenler hakkında önemli ipuçları verdi. 

Kültürlerarası iletişim, farklı coğrafyalarda yaşam, yurtdışında seyahat ederken güvenlik ile ilgili öğrenci sorularının yanıtlanmasının ardından söyleşi sona erdi.