İKÇÜ Turizm Fakültesinde Kore Mutfağı Eğitimi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi tarafından Kore Mutfağı başlıklı eğitim programı düzenlendi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleşen Kore Mutfağı eğitimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Işın tarafından verildi. Eğitime Turizm Fakültesi akademik ve idari personeli katılım sağladı.
Kore’nin tarihinin, coğrafi yapısının ve kültürünün tanıtılmasıyla başlayan eğitim programı, Kore mutfak kültürü, Kore mutfağının temel özellikleri ve başlıca kullanılan malzemeler hakkında bilgilendirme yapılmasıyla devam etti. Kore mutfağının, Çin lahanasından yapılan geleneksel ürünü “Kimchi” tadıldıktan sonra Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler tarafından Doç. Dr. Alper Işın’a teşekkür belgesi takdim edilmesiyle eğitim sona erdi.