DOLAR

38,8657$% 0.28

EURO

43,5255% -0.05

GRAM ALTIN

%

ONS

%

BİST100

9.541,30%-1,65

a

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi’nden Kozmetik Ürün Geliştirme Semineri

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından “Üniversiteden Sanayiye Kozmetik Ürün Geliştirme” konulu seminer düzenlendi.

İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleşen ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgen Özer tarafından verilen seminere Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Pelin Taştan ve Dr. Öğr. Üyesi Merve Saylam ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı

Haber-Fotoğraf: Osman Berat Doğan, Kubilay Erdil, Berfin Topçu, Muhammed Gündüz

Dermal ve transdermal preparatlar, nanoteknoloji ve kozmetik alanlarında önemli araştırmalara imza atan Prof. Dr. Özgen Özer, kozmetik ürünlerinin temel amacının cilt bakımını desteklemek ve estetik görünümü iyileştirmek olduğunu belirterek, kozmetik ve ilaç arasındaki çizginin giderek daha da belirsizleştiğini vurguladı. Son yıllarda, ürünlerin sağlık üzerindeki etkilerinin arttığı ve daha fonksiyonel hale geldiği, bu durumun da kozmetik ürünlerin sınıflandırmasını zorlaştırdığını ifade etti.

“Yeşil güzellik” ve sürdürülebilir üretim kavramlarını da ele alan Prof. Dr. Özer, kozmetik sektöründe kullanılan hammadde ve üretim süreçlerinin çevre dostu hale getirilmesinin önemine değindi. Yenilikçi, biyoteknolojik ve doğal içeriklerin kullanımı ile daha sürdürülebilir ürünler geliştirilmesinin sektörde daha önemli bir yeri olduğunu belirten Prof. Dr. Özer, sürdürülebilirliğin sadece içeriklerle değil, aynı zamanda ambalajlamada da önemli olduğunu dile getirdi ve plastik kullanımının azaltılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Özgen Özer, seminerde plastik ve karbon ayak izi sorunlarına da değindi. Kozmetik sektörünün plastik atıklarının çevresel etkilerine vurgu yapan Prof. Dr. Özer, bu sorunların çözülmesi için sürdürülebilir ambalaj çözümlerinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, karbon ayak izinin azaltılması için üretim süreçlerinde daha çevre dostu yöntemlerin benimsenmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Özer, bu tür değişikliklerin sadece çevreyi korumakla kalmayıp, markaların tüketici gözündeki güvenilirliğini de artıracağını kaydetti.

Seminer, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Merve Saylam tarafından Prof. Dr. Özgen Özer’e teşekkür belgesi takdim etmesiyle birlikte sona erdi.

 

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Prof. Dr. Şahin, İzmir Öğretmenler Kulübü’nde “Doğal ve Yapay İhtiyaçlar Bağlamında Ruh Sağlığı”nı Anlattı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.