38,9112$% -0.01
44,3544€% 0.29
4.142,04%0,81
3.314,64%0,76
9.398,93%-1,21
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü “Ortez Teknolojileri ve Kullanım Alanları” konulu seminer düzenledi
Haber-Fotoğraf Osman Berat Doğan
Ortez Teknolojileri ve Kullanım Alanları hakkında bölüm akademisyenlerine bilgi vermek amacıyla düzenlenen seminer, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Eğitim, Araştırma ve İnovasyon Laboratuvarı’nda gerçekleşti. Nodus Ortopedi firmasından Fizyoterapist Mehmet Dilek tarafından verilen seminere Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevtap Günay Uçurum, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İlknur Naz Gürşan ve Dr. Öğr. Üyesi Orhan Öztürk ile akademisyenler katıldı.
Seminerin açılışında, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak öncülük ettikleri eğitim süreçlerinden bahsetti. Prof. Dr. Kaya, eğitim süreçlerini sürekli güncel tutarak hem öğrencilere hem de akademik kadroya özel eğitimler verdiklerini ve bu seminerin de bu kapsamda başlatılan AR-GE etkinliklerinin bir parçası olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Kaya, seminerin, sağlık teknolojilerindeki ilerlemeleri keşfetmek için önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, bu tür işbirliklerinin daha büyük etkinliklere ve açılımlara yol açacağına inandığını ifade etti.
Fizyoterapist Mehmet Dilek, seminerde ortez teknolojilerinin gelişimi ve sağlık alanındaki kullanım alanlarına dair önemli bilgiler paylaştı. Özellikle 3D baskı teknolojisinin, ortopedik cihaz üretiminde nasıl devrim yarattığına ve kişiye özel tedavi çözümlerinin sağlanmasındaki rolüne değindi.
Seminerde, 3D baskı ile üretilen ortopedik ortezlerin fizyoterapi ve rehabilitasyon sürecindeki katkıları ele alındı. Fizyoterapist Dilek, bu teknolojinin geleneksel yöntemlerle yapılan ortezlerden çok daha fazla esneklik ve uyum sağladığını, böylece hastaların tedavi sürecinde daha hızlı iyileşmelerine yardımcı olduğunu belirtti. Dilek, “3D baskı teknolojisi, kişiye özel ortopedik cihazların tasarlanmasını mümkün kılıyor. Bu da tedavi süreçlerini daha verimli hale getiriyor ve her bireye en uygun tedavi çözümünü sunmamıza olanak tanıyor” diyerek, özellikle sporcular, yaşlılar ve yürüyüş bozukluğu yaşayan çocuklar için üretilen özel ortezlerin tedaviye katkı sağladığını açıkladı.
Seminerde ayrıca 3D teknolojilerinin gelecekteki potansiyelinden bahsedildi. Dilek, bu yenilikçi yaklaşımın sağlık alanında daha geniş kullanım alanları bulacağını ve kişiye özel tedavi çözümlerinin giderek yaygınlaşacağını vurguladı. Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte, sağlık profesyonelleri için yeni fırsatlar yaratılacağına dikkat çekti.
Katılımcıların, ortez teknolojilerinin sağlık alanındaki rolünü daha yakından keşfetme fırsatı buldukları etkinlik, sağlık teknolojilerinin geleceği hakkında farkındalık yaratırken, aynı zamanda öğrenciler ve profesyoneller için yeni fikirler ve yenilikçi çözümler geliştirme imkanları sundu.
İKÇÜ Turizm Fakültesi’nde Mezuniyet Heyecanı