42,5194$% 0.15
49,3281€% -0.06
5.715,04%0,72
4.184,68%0,63
10.945,49%0,28
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Pasta Yapımı Atölyesi” düzenlendi.
İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Bükre Aslan Savaşan tarafından yürütülen “Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri” dersi kapsamında düzenlenen atölye Pastacı Şef Ebru Anar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Şef Ebru Anar, temel pandispanya hazırlama teknikleri, pasta kreması yapımı, pastanın katlandırılması ve süsleme aşamaları üzerine detaylı bir çalışma gerçekleştirdi. Etkinliğin ilk bölümünde temel pastacılık tekniklerini uygulamalı olarak gösteren Şef Anar, ardından öğrencilerin kendi pastalarını hazırlamalarına rehberlik etti.
Atölye boyunca öğrenciler, pastacılığın püf noktalarını deneyimleme fırsatı bulurken; yaratıcı süsleme uygulamalarıyla da kendi tarzlarını ortaya koydular. Etkinliğin sonunda Şef Ebru Anar, mesleki deneyimlerini paylaşarak öğrencilere sektörel tavsiyelerde bulundu.

İKÇÜ’lü Genç Araştırmacılara Proje Yazma Eğitimi Verildi
1
Çelebili Minikler 23 Nisan’ı Dopdolu Bir Programla Kutladı
107749 kez okundu
2
Türkiye’nin En Genç Kadın Profesörü İKÇÜ’lü
2580 kez okundu
3
İzmir’in En Donanımlı Farazi Mahkeme Salonu İKÇÜ Hukuk Fakültesi’nde Açıldı
1690 kez okundu
4
Çocukluğunun İlk Kütüphanesi Türkiye’nin İlk Agro Kütüphanesi Oldu
1183 kez okundu
5
Çanakkale Zaferinin 110. Yılı İKÇÜ’de Yoğun Bir Programla Anıldı
925 kez okundu