42,4410$% 0.16
48,9170€% -0.09
5.582,49%0,52
4.084,40%0,19
10.922,86%-0,52
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Şeker Hamuru Pasta Sergisi” düzenlendi
Fotoğraf- Dilara Ersekmen
İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin şeker hamurundan yaptıkları birbirinden özel pastalar, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu Fuaye Alanında sergilendi.
Serginin açılışına İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut ile Genel Sekreter Nurettin Memur, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Başkanı Mehmet Asmalı, Katsan Ovalette firması yetkilileri ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Lezzetin Estetikle Birleştiği Bir Eğitim
İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, “Sergiyi, öğrencilerimizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları’nın ‘sanat’ kısmını geliştirebilmeleri ve becerilerini ortaya koymaları açısından çok önemli buluyorum. Bir yemeği yapmak kadar, onu sunmak ve göze hitap etmek de büyük önem taşıyor” dedi. Prof. Dr. Güler, İKÇÜ’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine hem damağa hem de göze hitap eden; işin hem lezzet hem de estetik yönünü birleştiren bir anlayışla eğitim verildiğini vurguladı.
Geleneksel Hale Gelen Sergi
Şeker Hamuru Pasta Sergisi’nin geleneksel hale geldiğini hatırlatan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, “Öğrencilerimiz, derslerde öğrendiklerini bu etkinliklere sergileme şansı buluyorlar. Hem el becerileri hem sanatsal bakış açıları gelişiyor hem de sektörün de desteğini alarak bir network oluşturma olanağı yakalıyorlar” dedi.
Öğrencilerin Sanatsal İfadesi
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Arş. Gör. Bükre Aslan ise, öğrencilerin derste pastacılıkla ilgili öğrendikleri temel teknikleri şeker hamuru pasta yapımıyla sanatsal olarak ifade ettiklerini belirtti. Serginin Katsan Ovalette firmasının sponsorluğunda düzenlendiğinin bilgisini veren Arş. Gör. Aslan, sergi aracılığıyla hünerlerini sergileyen öğrencilerini tebrik etti.

Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu Sempozyumuna İKÇÜ Ev Sahipliği Yaptı
1
Çelebili Minikler 23 Nisan’ı Dopdolu Bir Programla Kutladı
103432 kez okundu
2
Türkiye’nin En Genç Kadın Profesörü İKÇÜ’lü
2538 kez okundu
3
İzmir’in En Donanımlı Farazi Mahkeme Salonu İKÇÜ Hukuk Fakültesi’nde Açıldı
1657 kez okundu
4
Çocukluğunun İlk Kütüphanesi Türkiye’nin İlk Agro Kütüphanesi Oldu
1164 kez okundu
5
Çanakkale Zaferinin 110. Yılı İKÇÜ’de Yoğun Bir Programla Anıldı
914 kez okundu