AkademiEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse Manisa’nın Fethi Programında Konferans Verdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Manisa’nın fethinin 709. Yılı münasebetiyle düzenlenen programda konferans verdi

Manisa’nın Fethinin 709. Yılı münasebetiyle, Manisa Şehzadeler İlçe Belediyesi’nin, Birlik Vakfı Manisa Şubesi işbirliği ile düzenlediği program kapsamında, 26 Ekim 1313 tarihinde bir Regaib Kandili gecesi Manisa’yı fetheden Saruhan Bey’in türbesi önümde öğle saatlerinde anma töreni düzenlendi. Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Birlik Vakfı Manisa Şube Başkanı Prof. Dr. Ali Çipiloğlu’nun yaptıkları konuşmaların ve dağıtılan ikramların ardından tören son buldu. Akşam saatlerinde Saruhan Bey’in türbesinin önünden konferansın gerçekleştirileceği Kültür Sitesi’ne doğru mehter takımı eşliğinde vatandaşların meşalelerle oluşturduğu kortej yürüyüşe geçti. Kültür Sitesi Lale Salonu’nda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, fetih kültürüne ve Manisa’nın fethinin tarihi ve önemine dair bir konferans verdi. Konferansa vatandaşların yoğun katılım gösterdiği gözlendi.