AkademiEn GüncelİKÇUKültür - SanatSağlık

İKÇÜ Psikoloji Bölümü Dünyanın İlk Psikiyatri Merkezini Ziyaret Etti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (SBBF) Psikoloji Bölümü, dünyanın ilk psikiyatrik tedavi merkezinin de içinde bulunduğu İzmir Bergama Akropolü’ne teknik gezi düzenledi

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (SBBF) Psikoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından verilen PSI 421 “Aile Danışmanlığına Giriş” lisans dersi kapsamında düzenlenen gezi, Psikoloji Bölümü araştırma görevlileri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Dünyanın ilk psikiyatrik tedavi merkezi olarak bilinen M.Ö. 4. Yüzyılda Pergamon Akropolü sağlık tanrısı Asklepios adına kurulan ve uyku odalarında hastaların uykuya yatırılması, su sesi, güneş ve çamur kürü, güneş şifalı su, açlık tokluk kürleri, terapi ve müzik dinletisi gibi çeşitli yöntemlerle psikolojik rahatsızlıkların tedavi edildiği Asklepion tanıtılarak, öğrencilere psikiyatri alanının antik kökenleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca gezi kapsamında, Antik kentin giriş meydanına dikilen ve tıbbın simgesi haline gelen Yılanlı Sütun, Bergama’nın en parlak çağı olan 2. Eumenes (M.Ö. 197-159) döneminde inşa edilen ve 2. Eumenes’in Galatlara karşı zaferi simgeleyen Zeus Sunağı ve Antik Tiyatro da ziyaret edildi.