AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’den Sağlık Okuryazarlığı Eğitimi

Muhabir: Emel Akovalı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeleri Foça İlçe Halk Kütüphanesi’nde sağlık okuryazarlığı eğitimi düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (SBBF), Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyeleri tarafından hazırlanan “Bireylerin Sağlık Okuryazarlığı Düzeyini Geliştirme Projesi” kapsamında, Kütüphaneler Genel Müdürlüğünün desteği ile Foça İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen eğitimde katılımcılara sağlığı koruma, temel sağlık hizmetleri ile internette sağlık bilgisine ulaşma ve güvenilir bilgi kaynaklarını değerlendirme konularında bilgiler sunuldu. 45 yaş üzeri vatandaşların internet çağının bilgi edinme tarzına adapte olmalarını ve bilgiye kolay erişebilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen eğitime Foça’da yaşayan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  İKÇÜ SBBF Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülten Alır Derbent’in yürütücülüğünde hazırlanan, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Ali Akkaya ve Dr. Öğretim Üyesi Özgür Polat ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Eren Büyüközmen’in katkı sağladığı ve yaklaşık 2 saat süren sağlık okuryazarlığı eğitimi, katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.