EğitimEğlenceİKÇU

İKÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda Hızlı Konuşma Etkinliği

Muhabir: Caner Kocabıyık

Fotoğraf: Aybars Sürmeli

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’nda hazırlık öğrencilerine yönelik hızlı konuşma aktivitesi gerçekleştirildi.

İKÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanlarının danışmanlığında, hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik yürütülen ders dışı faaliyetlere ev sahipliği yapan Independent Learning Centre (Bağımsız Öğrenme Merkezi)’daki “Hızlı Konuşma” adlı aktivite, kültürel diplomasiyi ve kültürler arası yetkinlikleri bilgi ve beceri alışverişi yoluyla geliştirmeyi hedefleyen Fullbright programı kapsamında İKÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda bulunan Amerikalı Öğretim Görevlisi Fola Olumola danışmanlığında gerçekleştirildi. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin İngilizce konuşma, dinleme ve okuma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan “hızlı konuşma” aktivitesinde ikişerli gruplar oluşturan öğrenciler, karşılarında oturan partnerlerini tanımak amacıyla belirli bir süre içerisinde İngilizce sorular sordular. Sürenin dolmasıyla birlikte ise eşlerini değiştiren öğrenciler aktiviteye devam etti. Bir öğrencinin, her bir öğrenciyle en az dört kere partner olmasıyla birlikte etkinlik son buldu.