AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’de “Çevreyi Düşünüyoruz” Konferansı

Muhabir: Cem Yasakçı

Fotoğraf: Aleyna Yıldırım

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde “Çevreyi Düşünüyoruz” başlıklı konferans düzenlendi

İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda, Felsefe Topluluğu ve İnsan ve Çevre Araştırmaları Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği etkinlikte konuşmacı olarak Tema Vakfı İzmir İl Temsilcisi Özcan Gökoğlu yer aldı. Tüm insanların ortak problemi olan çevre problemlerini, “Çevreyi Düşünüyoruz” sloganıyla ele alarak tartışmayı ve çözüm yollarını aramayı amaçlayan konferansa İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konuşmasına TEMA adının nasıl ortaya çıktığını anlatarak başlayan Gökoğlu, çevreyi korumanın sadece toprağı korumakla mümkün olmadığına dikkat çekerek bunun yanında havayı ve suyu da korumamız gerektiğinin altını çizdi.

“İklim krizi gibi devasa bir sorunla karşı karşıyayız”

“Doğaya yönelik olarak bakanlıkla birlikte çalışarak ülke genelinde ağaçlandırmaya açık bölgelerde hatıra ormanları oluşturuyoruz. Kırsal kalkınma anlamında ülke genelinde projeler üreterek tarımsal alanda üreticilerin bilinçlendirilmesini ve tarımda yaşanan sorunlara yönelik çözümler üretmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullanarak TEMA Vakfı’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Özcan Gökoğlu, yeryüzünde yaşamın devam edebilmesi için sağlıklı bir doğaya sahip olmanın gerekliliğine değindi. Gökoğlu, “İklim krizi gibi devasa bir sorunla karşı karşıyayız. Bununla ilgili ülke genelinde çalışmalar yürütüyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı. Konferans, dinleyicilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.