AkademiEğitimEkonomiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Risk Yönetimi Eğitimi

Muhabir: Cem Yasakçı

Fotoğraf: Gizem Gül Aktan

İzmir Kâtip  Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrenci topluluklarından Ekonomi Topluluğu “Risk Yönetimi Eğitimi” başlıklı bir konferans düzenledi

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda, Ekonomi Topluluğunun davetlisi olan Yönetim Bilimleri Uzmanı Abdullah Karaca tarafından verilen ve ekonomiye dair risklerin ele alındığı konferansa çok sayıda öğrenci katıldı. Sözlerine riskin tanımını yaparak başlayan Karaca zarar, kayıp, tehlike veya hasar olmasına yönelik belirsizlik içeren unsur, etken veya gidişat olarak tanımlanan riski, yönetmeye dair bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, “Risk Çeşitleri” ve “Risk Yönetim Standartları” başlıklarına da değinen Karaca, “Her şeyin içinde risk vardır, sadece olasılıkları değişir.” dedi. Karaca, risk yönetimi ile risklerin belirli yöntemlerle sistematik olarak tespit edilebileceğini, değerlendirilebileceğini ve riski en aza indirmek için önlemler alınabileceğini ifade etti. Ardından, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Karaca’nın katılım sağlayan öğrencilerle birlikte uygulamalı vaka analizi yapmasının ardından konferans sona erdi.