En GüncelİKÇUKongreSosyal

İKÇÜ, SKAL İzmir Dünya Kongresi Tanıtım Etkinliğinde

Muhabir: Ali Yaman

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre GÜLER, SKAL İzmir Dünya Kongresi Tanıtım Etkinliğine katıldı

Dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymak amacıyla kurduğu uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütü olan ve 90 ülkede üyesi bulunan SKAL (Skal International)’ın her sene düzenli olarak gerçekleştirdiği Uluslararası Dünya Kongresi’ni 2024 yılında İzmir’de düzenleme kararı almasının ardından, SKAL İzmir Kulübü bu başarıyı kutlamak için İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler’in de katılım gösterdiği bir tanıtım etkinliği düzenledi. Adaylık sürecinde Romanya’dan Bükreş, Rusya’dan St. Petersburg, Hindistan’dan Kalküta gibi önemli şehirlerle yarışan İzmir, uluslararası temsilcilerin katılımıyla yapılan ilk oylamada 24 oy alarak yarı finale kaldı. İzmir’le birlikte 17’şer oy alan Bükreş ve Kalküta’nın da yarı finale kaldığı oylamada, son turda 159 oy alan İzmir, SKAL 2024 Uluslararası Dünya Kongresi’ni düzenlemeye hak kazandı. 1993 yılında İstanbul’un, 2007 yılında Antalya’nın ev sahipliği yaptığı SKAL Uluslararası Dünya Kongresi 17 yıl aradan sonra üçüncü kez Türkiye’de ve ilk defa İzmir’de düzenlenecek.