AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Kalite Sürecinde Öğrencilerin Rolü Etkinliği

Haber-Fotoğraf: Ali Yaman

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kalite Topluluğu tarafından “Kalite Sürecinde Öğrencilerin Rolü” konulu etkinlik düzenlendi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu’nda, Kalite Topluluğu tarafından düzenlenen ve İKÇÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr Funda İfakat Tengiz ve Kalite Topluluğu Akademik Danışmanı Kalite Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Onur Karadal’ın konuşmacı olduğu etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı. Yükseköğretim Kurumlarının liderlik, yönetim, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı süreçlerine öğrenci katılımının önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz yaptı. Konuşmasına Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) faaliyetleri kapsamında İKÇÜ’de yürütülen kalite çalışmaları hakkında genel bilgiler vererek başlayan Doç. Dr. Tengiz, kurumsal iç değerlendirme süreçlerinden, kurumsal akreditasyona kadar uzanan YÖKAK kalite yolculuğunda İKÇÜ’nün artık son adıma geldiğini bildirerek bu süreçte öğrencilerden büyük destek aldıklarını belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Onur Karadal ise konuşmasında İKÇÜ açısından kurumsal ve idari süreçlerde öğrenci katılımının önemini vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Karadal, hem rektörlük bünyesindeki komisyonlarda hem de birimlerin kalite komisyon, kurul ve ekiplerinde öğrenci temsilcilerinin bulunduğunun altını çizerek İKÇÜ genelinde yürütülen tüm iç tetkik ve birim değerlendirme faaliyetlerinde öğrencilere yer verildiğine değindi.

Etkinliğin devamında Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Furkan Kaya,  öğrenci konseyi hakkında bilgiler vererek İKÇÜ’de bulunan komisyon, kurul ve ekiplerde öğrencilerin her zaman bir adım önde olduklarına atıfta bulundu. Etkinliğin kapanış konuşmasını ise İKÇÜ Kalite Topluluğu Başkanı Kübra Tarhan yaptı. Kalite topluluklarının amaçlarından ve yapısından bahseden Tarhan, İKÇÜ Kalite Topluluğu’nun faaliyetleri hakkında da bilgilendirmede bulundu. Topluluk Başkanı Tarhan’ın, 13-14 Aralık tarihlerinde YÖKAK Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Öğrenci Katılımı” etkinliğinin duyurusunu yapmasıyla etkinlik son buldu.