AkademiEn GüncelİKÇU

İZKA’dan İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesine Ziyaret

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) arasında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Önal, akademisyenler ile İZKA Mavi Büyüme Politikaları Biriminden Dr. Saygın Can Oğuz, Ekrem Ayalp ve Arın Hünler katıldı. Mavi Büyüme Biriminin çalışmaları hakkında bilgi veren İZKA heyeti, İzmir’de mavi ekonominin sürdürülebilirliği noktasında seçenekler sunan ve bu ekonominin içinde olan tüm sosyal grup ve sektörlerin katılımını sağlayan projeleri hedeflediklerini ve bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.  İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan ise, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde öğrenci alımına başlayan fakültenin, araştırma, geliştirme ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili faaliyetlerin her zaman içinde bulunacağını belirtti. İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü ve Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü ile bölgede lisans düzeyinde eğitim veren tek kurum olduğu bilgisini veren Prof. Dr. Özkan, bu alanlarda İZKA ile ortak projeler gerçekleştirilebileceğini söyledi. İZKA Mavi Büyüme Birimi tarafından hazırlanan İzmir Limanları Gelişim Perspektifi Raporları hakkında da bilgi alan Dekan Prof. Dr. Özkan ve fakülte öğretim üyelerinin İZKA heyeti ile birlikte İzmir ve çevresinde önümüzdeki süreçte gerçekleşme potansiyeli olan yeni gelişmeleri değerlendirmelerinin ardından toplantı sona erdi.