AkademiEn GüncelGenelİKÇU

Yükseköğretim Kalite Kurulu Öğrenci Komisyonundan İKÇÜ’ye Ziyaret

 “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Öğrenci Katılımı” semineri öncesinde YÖKAK Uzmanı, Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ ve İKÇÜ Kalite Koordinatörlüğü heyeti İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kampüsü’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK)’nun Yükseköğretimde kalite güvencesi kültürünün öğrenciler tarafından benimsenmesi ve bu konuda farkındalık kazandırmak amacıyla üniversitelerde düzenlediği seminerlerin 41’inci durağı olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde, “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Öğrenci Katılımı” başlıklı seminer öncesinde YÖKAK Uzmanı, Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ ile İKÇÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, Kalite Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Melike Tekindal, Dr. Öğr. Üyesi Halil Koyu, Dr. Öğr. Üyesi Onur Karadal ve İKÇÜ Kalite Topluluğu Başkanı Kübra Tarhan’dan oluşan heyet bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

YÖKAK Uzmanı, Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ ile İKÇÜ Kalite Koordinatörlüğü heyeti ilk olarak İKÇÜ Merkez Kütüphanesini ziyaret etti. Kütüphane yetkililerinden bilgi alan heyet, özel koleksiyonların da bulunduğu Abdullah Bizden Kütüphanesi bölümünde incelemelerde bulundu. Heyet, ardından İKÇÜ Akıllı Fabrika Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFUSAM)’nin olanakları, çalışma konuları, sektörle bağlantıları ve öğrenci projelerindeki rolü hakkında bilgi aldı. Heyetin üçüncü durağı ise İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Deniz Canlıları Koleksiyon Merkezi oldu. Türkiye denizlerinde yaşayan 600’ü aşkın deniz canlısının ve dünyada ilk kez İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından keşfedilen Avrupa’nın en küçük balığı olan “nano balık”ın sergilendiği İKÇÜ Deniz Canlıları Koleksiyon Merkezi, heyet tarafından ilgiyle incelendi. Son olarak heyetin İKÇÜ Spor Tesisleri, İKÇÜ E-Spor Merkezi ve Genç Ofis’i ziyaret etmesinin ardından program sona erdi.