AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Erasmus Program Rehberi Tanıtım Semineri

Muhabir: Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Uluslararası Projeler ve Erasmus Koordinatörlüğü tarafından Erasmus+ Program Rehberi Tanıtım Semineri düzenlendi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan 2023 Erasmus+ Program Rehberi hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ender Akan, Uluslararası Projeler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Emin Bakay, Erasmus Kurum Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Koray Çelik ile akademik ve idari personel katıldı. Seminerde, Doç. Dr. İrem Özgören Kınlı ile Uluslararası Projeler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay Erasmus+ projeleri ve program türleri hakkında bilgilendirici birer sunum gerçekleştirdi. 

Bilgi Belirli Ülkelerin Tekelinde Olmaktan Çıktı

Erasmus+ programı ve uluslararasılaşma ile ilgili konuşan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, üniversite olarak uluslararasılaşmaya verdikleri önemi vurguladı. Küreselleşmenin hakim olduğu günümüzde, sınırların ortadan kalktığını ve ülkeler arası etkileşimlerin de her geçen gün artmaya başladığını ifade eden Prof. Dr. Bulduklu, Erasmus programının sadece öğrenci ve personel hareketliliğinden ibaret olmadığını; programın,  eğitim programlarının yapılandırılmasından bilgi ağlarının kurulmasına ve bilimsel ziyaretlere kadar önemli fırsatlar sağladığını dile getirdi. “Farkında’ ve ‘Farklı’ kavramlarını ilke edinen bir üniversite olarak farklı ülkeler ve farklı üniversiteler ile her kademede işbirliğine önem veriyoruz. Ülkemiz son yıllarda yükseköğretimde, bölgede ve dünyada akademik etkinliğini üst seviyelere yükseltti. Bilgi artık belirli ülkelerin tekelinde olmaktan çıkarak uluslararası anlamda paylaşılan bir yapıya dönüştü.” diyen Prof. Dr. Bulduklu,  öğrencilerin yurt dışında değişim öğrencisi olarak eğitim görmesinin bakış açılarına yeni boyutlar kazandıracağını söyledi. Prof. Dr. Bulduklu, Erasmus değişim programlarının uluslararası boyuttaki kariyer koşullarına katkı sağlayan bir araç niteliği taşıdığını vurgulayarak konuşmasını noktaladı. 

Uluslararası Projeler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet  Emin Bakay, “2023 Yılı Erasmus+ Teklif Çağrısı ve Program Rehberi Tanıtımı” başlıklı sunumuyla katılımcılara bilgi verdi. Bakay somunumda, Erasmus programının işleyişi, başvuru süreçleri, amaçları sıkça yapılan hatalar gibi başlıklara değindi. Doç. Dr. İrem Özgören Kınlı ise “KA2 Projeleri” sunumuyla projenin yeni öğretim metodolojisi açısından yenilikçi yönlerini katılımcılara aktardı.