En GüncelİKÇUSağlıkSosyal

İKÇÜ’lü Öğrencilerden Kan Bağışı

Haber-Fotoğraf: Ali Yaman

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Genç Kızılay Topluluğu, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi ile birlikte Kan Bağışı etkinliği düzenledi

İKÇÜ Yabancı Diller binasında “Birilerinin Umudu Senin Damarlarında” sloganıyla düzenlenen etkinlikte akademik ve idari personel ile çok sayıda İKÇÜ’lü öğrenci kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Sorumlusu Selen Dağlı, İzmir’in günlük kan ihtiyacının 550 ünite civarında olduğunu, bu ihtiyacı karşılamak adına her gün 12 kan bağışı ekibi planladıklarını söyledi. 

Planlanan ekiplerin İzmir’in çeşitli yerlerinde; meydanlarda ve öğretim kurumlarında kan bağışı topladıklarını kaydeden Dağlı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) için de, İKÇÜ Genç Kızılay Topluluğu’nun desteği ile birlikte toplamda 4 kan bağışı ekibi planlandığını ve yaklaşık olarak 850 ünite kan bağışı toplamayı hedeflediklerini belirtti. İKÇÜ’lü öğrencilerin gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Dağlı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne ve İKÇÜ Genç Kızılay Topluluğu’na Türk Kızılayı’na verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.