AkademiEğitimGenelİKÇU

İKÇÜ Orman Mühendisliği Öğrencilerinden Teknik Gezi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü tarafından Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesine teknik gezi düzenlendi.

Toprak İlmi dersi kapsamında İKÇÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melis Çerçioğlu gözetiminde, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü’ne düzenlenen teknik geziye çok sayıda Orman Mühendisliği Bölümü öğrencisi katıldı. İKÇÜ’lü öğrenciler, gezi süresince toprak kimyası, bitki besleme, toprak-su koruma, uzaktan algılama, toprak mikrobiyolojisi ve biyokimyası laboratuvarlarını gezerek analizlerde kullanılan alet ve cihazları yakından inceleme, bilgi edinme ve uygulama fırsatı elde etti. Teknik Gezi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Hüsnü Kayıkçıoğlu ve Ziraat Yüksek Mühendisi Nisa Kandemir’in Toprak İlmi dersi kapsamında verdikleri temel bilgilerin ardından son buldu.