En GüncelİKÇUKültür - SanatMüzik

İKÇÜ’de Türk Tasavvuf Musikisi Dinletisi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde “Türk Tasavvuf Musikisi Dinletisi” etkinliği gerçekleştirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen “Türk Tasavvuf Musikisi Dinletisi” etkinliğine İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Türk Tasavvuf Musikisinin ölümsüz eserlerini dinleyicilerle buluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, saz ekibinde İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri Prof. Dr. Ömer Özden, Doç. Dr. Serkan Çelik, Dr. Öğr. Üyesi Cem Çırak, Öğr. Gör. Dr. Mücahit Yalçın Öztüfekçi ve yüksek lisans öğrencisi Erol Salaş yer aldı. Solistliğini Arş. Gör. İhsan Sütşurup ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi Muhammet Emin Ayaz’ın yaptığı dinletide, koro İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden oluştu. 

Hicaz, Hüseyni ve Hüzzam makamında icra edilen eserler sırasıyla ‘Mevlam Sana Ersem Diye’, Ah Nice Bir Uyursun Uyanmaz mısın?’, ‘Dağlar İle Taşlar İle’, ‘Yaşıyorsan Gel Şükret’, ‘Buyruğun Tut Rahmanın’, ‘Sevdim Seni Mabuduma’, ‘Alemlere Rahmet Olan’ ve ‘Alma Tenden Canımı’ oldu.