En GüncelİKÇUPolitikaSosyal

Kırgızistan Uluslararası Üniversitesinden İKÇÜ’ye Ziyaret

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ne Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akylbekov Baatyrbek tarafından ziyaret gerçekleştirildi

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, iki üniversite arasında olası işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunulması amacıyla gerçekleşen ziyaret çerçevesinde Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akylbekov Baatyrbek’i makamında kabul etti. Görüşmede Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut da hazır bulundu. 

Tarihten Gelen Müşterek Bağı Akademik Alana da Taşımalıyız

Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akylbekov Baatyrbek’i İKÇÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, İKÇÜ’nün 20 bine yaklaşan öğrenci sayısı ve akademik donanımıyla 2010 yılında kurulan üniversiteler arasında, birçok alanda hep ilk üç sırada yer aldığını kaydetti. Prof. Dr. Köse: “Geçen yıl açıklanan bilimsel araştırmalar indeksi verilerine göre İzmir’deki üniversiteler arasında ilk sırada yer aldık. Öğrencilerin üniversitemize yönelik ilgisini tercih sıralamalarında da görmekteyiz. Eğitim kalitemiz oldukça güçlü ve halihazırda üniversitemizde eğitim gören 92 ülkeden 900 civarında uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Üniversitemiz kurulduğu günden beri uluslararası işbirliklerine daima açık. İKÇÜ’de, kendilerini Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuz birçok Kırgız öğrencimiz de eğitim görüyor. Türkiye ile Kırgızistan arasındaki müşterek tarihi bağların sınırlarını akademik alana da taşımak için gerekli olan her türlü girişimde bulunmaya hazırız. Bu çerçevede geçtiğimiz sene Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi ile karşılıklı ziyaretlerimiz neticesinde çeşitli protokollere imza attığımızı hatırlatmak isterim. Baatyrbek’e, Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi adına, iki kurum arasındaki işbirliği görüşmelerini başlatmak için gerçekleştirdiği nazik ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Gözde Bir Üniversite Olan İKÇÜ ile Yakın İlişki Kurmak İsteriz

Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akylbekov Baatyrbek ise Kırgızistan ile Türkiye arasındaki tarihsel ve kültürel bağların oldukça güçlü olduğunu hatırlatarak Kırgızistan’da Türkiye’ye yönelik sevginin her alanda görüldüğünü belirtti. İki ülke arasında geçmişten gelen bağı akademik alana da taşıyarak güçlendirmek istediklerini dile getiren Baatyrbek: “İKÇÜ ile her düzeyde öğretim üyesi ve öğrenci değişimi yapma ve ortak bilimsel faaliyetlerde bulunma arzusundayız. Bundan sonraki süreçte, gözde bir üniversite olan İKÇÜ ile uzun soluklu ve yakın bir ilişki kurmak isteriz” ifadelerini kullandı. 

Görüşme sonrasında Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akylbekov Baatyrbek, Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’ye Kırgız milli kıyafeti olan kalpak, çapan ve kamçı hediye etti. 

Ziyaretin ardından İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu ile Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akylbekov Baatyrbek arasında, Mevlana Değişim Programı gibi öğrenci değişim süreçlerine ilişkin ve iki kurum arasında imzalanacak ikili protokollerle akademik işbirliğinin geliştirilmesi konusunda geleceğe yönelik çalışma olanaklarına dair bir görüşme gerçekleştirildi.