En GüncelGenelHaberlerİKÇUSosyal

Depremde Hayatını Kaybeden 32 Turist Rehberinin Anısı İKÇÜ’de Yaşatılacak

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kütüphanesinde depremde yaşamını yitiren 32 turist rehberinin anısına, İzmir Turist Rehberleri Odası tarafından bölüm oluşturuldu

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlere Adıyaman’daki Isias Hotel’de yakalanan ve yaşamını yitiren 32 turist rehberinin anısına İzmir Turist Rehberleri Odası tarafından İKÇÜ Kütüphanesine 1186 adet kitap bağışlandı. Kütüphanede bir bölüm oluşturularak İKÇÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerinin hizmetine sunulduğu buluşmada İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş ile Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Serhat Dikmen ve İzmir Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Macit Şaşzade hazır bulundu.

32 Turist Rehberinin Anısını Yaşatacak Olmamız Acımızı Hafifletiyor

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden duyduğu üzüntüyü paylaşan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, depreme Adıyaman’da yakalanarak yaşamını yitiren 32 turist rehberinin anısına İKÇÜ Kütüphanesinde bölüm açma düşüncelerinden dolayı İzmir Turist Rehberleri Odası’na teşekkür etti. “Üniversitemizi böyle güzel bir amaç için seçmiş olmaları ve üniversitemizde rehberlerimizin anısını kütüphanemizde ayıracağımız bu bölümle yaşatacak olmamız bir nebze olsun acımızı azaltıyor” diyen Prof. Dr. Akbaş, depremin hiç beklenmedik bir anda ve yerde meydana geldiğini ifade ederek bu büyük acının kısa sürede ve en sağlıklı bir şekilde atlatılması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Akbaş, “Geleceğe umutla bakmanın yolunu bulmamız gerekiyor. Eğitim ve öğretim bunun güzel yollarından birisi. İzmir Turist Rehberleri Odası’nın turist rehberlerinin anısına kitap bağışında bulunarak bu işe öncülük etmesi ve bunun için de üniversitemizi seçmiş olması çok manidar. Bu girişim, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü hocaları ve öğrencilerinin daha bilinçli, bilgi ve aydınlanma odaklı çalışmalar yapmalarına ve kariyer takiplerine de imkân verecektir” ifadelerini kullandı. 

Bağışlanan Kitaplar 32 Meslektaşımızı Hatırlatacak

Depremde hem rehberlik mesleği adaylarını hem de meslekte tecrübeli olan isimleri kaybettiklerini dile getiren İzmir Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Macit Şaşzade ise, İKÇÜ’de kütüphane bölümü oluşturma fikrinin nasıl ortaya çıktığını ve sürecin nasıl ilerlediğini şu sözlerle anlattı: “Depremde 32 meslektaşımızı kaybettik. O arkadaşlarımızın devamlı hatırlanması için yönetim kurulu olarak neler yapabileceğimizi düşündük. Bir kütüphane bölümü oluşturma fikri böyle ortaya çıktı. Elimizde 1186 kitaplı bir kütüphane vardı ama bir yer bulmak gerekiyordu. İKÇÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytuğ Arslan’ı bu vesileyle ziyaret ettik. Bizi yönlendiren hocamız, 10 bin kitaptan aşağı bağış kabul edilmemesine rağmen, konunun hassasiyetine binaen 1186 kitabımızın İKÇÜ Kütüphanesine bağışının kabul edilmesine aracı oldu” diye konuştu. Bağışlanan kitapların turizm alanına yönelik kitaplar olduğunu aktaran Şaşzade, kütüphane bölümünün arkeoloji, tarih ve sanat tarihi ile alakalı eserlerden oluştuğunu söyledi. Şaşzade “bu kitapları her açan buradaki mührü görecek ve depremde kaybettiğimiz 32 turist rehberi arkadaşımızı hatırlayacak” diyerek sözlerini noktaladı.