AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesinde Küçük Tekne Tasarımı Semineri Düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğretim elemanlarına yönelik, üniversite-sektör işbirliği kapsamında “Küçük Tekne Tasarımı” semineri düzenlendi

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Toplantı Salonunda düzenlenen; 15 yılı aşkın sektör tecrübesi bulunan, kurucusu olduğu 3D Marine Design firması ile yaklaşık 1 yıldır alanda hizmet veren Gemi İnşaatı Mühendisi Ateş Bayram tarafından verilen seminere Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kafalı ile bölüm akademisyenleri katıldı. 

Seminerde küçük teknelerin tasarımından üretimine, üretici ile müşteri ilişkilerinden tekne piyasasındaki işleyişe kadar detaylı bilgiler vererek tecrübelerini paylaşan Ateş Bayram, bu kapsamda bir teknenin 3 boyutlu tasarımının nasıl gerçekleştiği ve temel gemi mühendisliği hesaplarının sektördeki gerçek projeler üzerindeki uygulamaları hakkında da aydınlatıcı bir sunum yaptı. 

Mimari tasarımın ve konsept tasarımının tekne dizaynı açısından önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Ateş Bayram, bu çerçevede katılımcılara örnek uygulamalar gösterdi. Seminer katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.