AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İslami İlimler Sertifika Programı İçin Sınav Zamanı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Uluslararası Akademisyenler Birliği (ILM) işbirliğinde yürütülen programlarda sınav heyecanı yaşanıyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İKÇÜSEM) ile İKÇÜ İlahiyat Fakültesi tarafından ILM koordinasyonunda yürütülen İslami İlimler Sertifika Programı dönem sonu sınavları Avrupa’da yirmi üç merkezde yapıldı. Sınavları incelemek ve süregelen işbirliklerini değerlendirmek için Almanya’ya giden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ilk olarak Köln’de ILM Başkanı Dr. Abdülhalim İnam’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dirik, İKÇÜ SEM Müdürü Doç. Dr. Tolga Şentürk, İKÇÜ Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü (İKÇÜ UZEM) Doç. Dr. Beycan Hocaoğlu, ILM Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Aydın, ILM Eğitim Kurumları Sorumlusu Ramazan Başlık, İslami İlimler Kursları Sorumlusu Sultan Balkaya da yer aldı. 

Nerede İhtiyaç Varsa İKÇÜ Orada

Ziyarette konuşan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, üniversite olarak ulusal katma değer üretme ve bilimsel bilgiyi dört duvar arasında tutmama misyonunu başarıyla yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi. Önümüzdeki süreçte İKÇÜ’nün uluslarası alanda önemli projelerin içerisinde yer alacağının müjdesini veren Rektör Köse, “Yönetime geldiğimiz ilk günden itibaren hedefimiz olan ve bilimsel işlevlerini yerine getirirken aynı zamanda sosyal anlamda da üreten bir üniversite olma hedefimizi sürekli hatırlattık. Ülkemiz ve bölgemiz anlamında bu hedeflere ulaşıyoruz, stratejik planlama ile çabalarımızı sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaya gayret ediyoruz. Yine 5 yılı aşkın bir zamandır Avrupa’daki kardeşlerimize farklı alanlarda eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. ILM ile birlikte yürüttüğümüz bu eğitimlerde tüm Avrupa’daki kardeşlerimizin sosyal, bilimsel, teknolojik ve küresel boyutta donanımlı bireyler olmalarına katkıda bulunuyoruz. Bu projelerden biri de İslami İlimler Sertifika Programı ve uzunca süren eğitimlerin sonunda kardeşlerimiz buralaradaki insanlarımızın hayatlarına dokunan kişiler oluyorlar. Ecdadımızın izinde; insanı değerli gören ve ona hizmeti şiar edinen bakışını rehber edindik. Bu kapsamda yedi farklı alanda Avrupa’da eğitimler sürdürüyoruz. İlahiyat alanından turizm sektörüne, medya iletişimden sanat eğitimine çok çeşitli alanlarda işbirliğimizi üst düzeyde sürdürüyoruz. Daha fazla ne yapılabilir, nasıl daha çok insanımıza ulaşılabilir bunu da sürekli değerlendiriyor ve analiz ediyoruz. Sadece ülkemizde değil dünyanın neresinde bize ihtiyaç varsa orada olmaya çalışıyoruz. Bu projede birlikte çalıştığımız ILM ekibine şükranlarımı sunuyorum, daha büyük başarılar için bu işbirliklerinin artmasını diliyorum” dedi. 

Üreten ve Sorumluluk Alan Bir Topluluğuz

ILM olarak Avrupa’da çeşitli eğitimleri sürekli hayata geçirdiklerini ve bu çabaların gönüllülük esasına dayalı olarak sürdürüldüğünü ifade ederek sözlerine başlayan ILM Başkanı Dr. Abdülhalim İnam, Avrupa’da yaşayan müslümanların ve Türklerin taleplerine en etkili biçimde yanıt vermeye çalıştıklarını vurguladı. Avrupa’ya ilk gelen Türklerin başlangıçta üçüncü sektörde çalışmaya başladıklarını hatırlatan İnam, “Dedelerimiz Avrupa’ya geldiklerinde ilk başta maden sektöründe alt işlerde çalışarak hayata tutunmaya çaba gösterdiler. Onların o dönemki örnek özverisi zaman içinde aşama aşama üreten bireylerin iş hayatına dahil olmasını sağlıyor. Bugün artık daha bilinçli insanlar için akademik boyuta odaklanan bir anlayışı içselleştirme gayreti içindeyiz. Biz bilimsel anlamda da talep eden olmanın ötesine geçtik ve ülkelerin politikasına ve akademisine katkıda bulunan, bilgiyi üreten ve çözüm gerektiren alanlarda sorumluluk üstlenen bir yapıya kavuştuk. Bu çalışmalarda katkısı olan İKÇÜ’ye Rektör Hocamızın şahsında teşekkür ediyorum. Sınavlarda ter döken kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi. Ziyaret kapsamında Rektör Köse ve beraberindeki ekip sınav salonlarında incelemelerde bulundu.