AkademiEğitimEn GüncelİKÇUTeknoloji

İKÇÜ’de Bilgisayar Destekli Nitel Veri Analizi Eğitimi Verildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademisyenleri ve lisansüstü öğrencilerine yönelik MAXQDA eğitimi verildi

İKÇÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Toplantı Salonunda gerçekleşen, Uluslararası MAXQDA Eğitimcisi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melike Tekindal tarafından verilen eğitime İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tunca Tabaklar başta olmak üzere akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler katıldı. 

Görüşmeler, odak grup görüşmeleri, video ve ses kayıtları, bilimsel dergilerden makaleler, resimler gibi pek çok veri çeşidinin sistematik bir biçimde düzenlenmesi, kodlanması, görselleştirilmesi ve raporlanmasında kullanılan bilgisayar destekli veri analizi programı MAXQDA’nın 2014 yılından beri uluslararası eğitimciliğini yapan Doç. Dr. Melike Tekindal, düzenlenen eğitimle araştırmacıların nitel verilere dayanan çalışmalarına destek olmanın amaçlandığını belirtti. Doç. Dr. Tekindal: “Nitel araştırma yapanların verilerini analiz ederken zamandan ve mekândan tasarruf etmelerini sağlamak üzere geliştirilen MAXQDA programı ile veriyi kodlama, içeriği aktarma, görselleştirme, satır okuması ve içerik analizi yapma gibi basamakları anlatıyoruz. Bundan sonraki süreçte de araştırmacılarımızın işlerini kolaylaştırmak için bilgisayar destekli nitel veri analizi eğitimlerine devam edeceğiz” dedi.