AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ Çocuk Kütüphanelerinde Vizyoner Dönüşüm Projesinde Yer Aldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Polat “Çocuk Kütüphanelerinde Vizyoner Dönüşüm” TÜBİTAK 2237-A Projesinde araştırmacı olarak yer aldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi (SBBF) Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Polat, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehlika Karagözoğlu yürütücülüğünde, Yıldız Teknik Üniversitesi Arş. Gör. Dr. İsmail Tonbuloğlu’nun da araştırmacı olduğu ve TÜBİTAK BİDEB 2237-A Programı desteğiyle düzenlenen “Okuma Kültüründe Sürdürülebilir İlerleme için Türkiye’deki Çocuk Kütüphanelerinde Vizyoner Dönüşüm ve Çocuk Kütüphaneciliğinde Uzmanlaşmaya Yönelik Eğitim Projesi 2: Eğitmen Eğitimleri” projesinde araştırmacı olarak yer aldı. 

17-22 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Ord. Prof. Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi’nde hayata geçecek olan proje kapsamında her biri alanında uzman akademisyen, dramaturg ve yazarların, lisansüstü öğrencisi kütüphanecilere atölye ortamında yüz yüze eğitim vermesi planlanıyor. Çocuk kütüphaneciliğine destek vermek için çalışanların motivasyonlarını ve yetkinliklerini artırmayı hedefleyen ve kütüphane hizmetlerini geliştirip, okuma oranlarını iyileştirmeyi amaçlayan proje çerçevesinde, çocuk kütüphaneciliği alanında tez hazırlamakta olan 22 lisansüstü öğrenci P4C çocuklar için felsefe, doğa okuryazarlığı/Orman kaşifliği, masal anlatıcılığı ve etkili okuma eğitimleri ile çocuk gelişimi, çocuk kütüphaneleri ve çocuk edebiyatı konularına ilişkin dersler alacak.