AkademiEğitimEn Güncelİzmir

İKÇÜ Hukuk Fakültesi “GC Summit İzmir” Uluslararası Hukuk Panelinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pınar Karacan “GC Summit İzmir”’de panelist olarak yer aldı

İzmir Çeşme’de, The Legal 500 ve Kılınç Hukuk&Danışmanlık tarafından, İzmir ve Ege Bölgesi’nde bulunan hukukçuları ve akademisyenleri bir araya getirerek hukukun farklı konularında fikir alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen ve İKÇÜ Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pınar Karacan’ın da konuşmacı olarak yer aldığı panele çok sayıda uluslararası şirket avukatı, hukuk müşaviri ve akademisyen katıldı. 

Küresel hukuk pazarının güncel vizyonunu ortaya koymayı hedefleyen GC Summit İzmir panelinin ilk oturumunda yapay zekâ hukuku, etik ve uyum kuralları hakkında konuşan Prof. Dr. Pınar Karacan, teknolojinin hızla ilerlemesi ile son zamanlarda dünya gündemine yerleşen yapay zekanın hukuksal boyutunu ele alarak, yapay zeka tabanlı uygulamaların hukuk alanında yaratacağı olası fırsatlara ve risklere değindi. Yapay zekâ konusunda uluslararası anlamda yasal düzenleme girişimlerinin mevcut durumunu da anlatan Prof. Dr. Karacan, yapay zekanın yaratacağı olası tehditlere karşı insan hakları bağlamında çözüm önerileri de sundu.