AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ İslami İlimler Fakültesinde Mezuniyet Vakti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İslami İlimler Fakültesi’nde öğrenim gören 130 öğrenci mezun olmanın gururunu yaşadı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İslami İlimler Fakültesi’nin 130 öğrencisi mezun olmanın gururunu yaşadı. Kapalı Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Mehmet Dirik, İzmir İl Müftü Yardımcısı Rahmi Yiğit, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenci aileleri katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

Doğru Dini Bilgi ve Davranışları İnsanımızla Paylaşmaya Hazırsınız

2012 yılında kurulan ve 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin kurucu dekanlığında ilk öğrencilerini alan İslami İlimler Fakültesi’nin lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim verdiğini aktaran İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, fakülte öğretim elemanlarının araştırma, yayın ve toplumsal katkı faaliyetleri ile kendi sahalarına önemli katkılar sunduklarının bilgisini vererek, üniversite adına teşekkür etti. Mezun öğrencilerin ailelerine seslenen Prof. Dr. Akbaş: “Bu gün, gözbebeğiniz çocuklarınızın Hakk’ın ve halkın hizmetine adım atacakları; yuvanıza, çevrenize, topluma, insanlığa bilgili, kültürlü, donanımlı, ulvi hedefleri olan bir münevver ilahiyatçı kazandırdığınız mezuniyet günü! Çocuklarınızın yetişmeleri ve başarı ile eğitimlerini tamamlamalarındaki hakkı ödenmez gayretiniz sebebiyle sizlere şükranlarımı sunar, tebrik ederim” diye konuştu. Öğrencilere de hitap eden ve tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Akbaş: “Buradaki eğitiminiz ve öğretiminiz süresince edindiğiniz doğru ve önemli bilgi ve beceriler ile ilahiyatçı kimliğinizle yetişmiş birer nitelikli insan ve Müslüman olarak milletimizin her zaman yanında olmaya, doğru dini bilgi, ibadet, fazilet ve davranışları insanımızla paylaşmaya hazırsınız. Sabır yoldaşınız olsun” ifadelerini kullandı. 

Bizim Aynamız Sözlerimiz Değil İşimizdir

İKÇÜ İslami İlimler Fakültesi’nin beşinci mezuniyet töreninin gerçekleşmesinden duyduğu mutluluk ve heyecanı paylaşarak konuşmasına başlayan Dekan Prof. Dr. Mehmet Dirik, vermiş oldukları eğitimin sonucunda öğrencileri, hayatta karşılaşabilecekleri her türlü zorluğa karşı sahip olmaları gereken yeterlilik ve yetkinliklerle mezuniyet aşamasına getirdiklerini söyledi. Öğrenci ailelerinin sevincini ve heyecanını yüreğinde hissettiğini belirterek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Dirik, mezun öğrencilere hitaben de: “Sizler İslami İlimlerde uzmanlaşmış olmakla birlikte, kendi kültür ve medeniyet kodlarınızla evrensel değerleri de özümsediniz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da iyiliği emredip kötülüğe karşı çıkan, şartlar ne olursa olsun umutsuzluğa kapılmadan ümitle hareket eden bireyler olacaksınız. Her ne olursa olsun, yılmadan, kendine güven duygunuzu yitirmeden, sabırla, azim ve kararlılıkla çalışacak, sonuçta mutlaka başaracaksınız. Kendini iyi yetiştirmiş, ayakları kendi zeminine sağlam basan, milli ve manevi değerleri özümseyen, mensubu olduğunuz ve sadakatle bağlı bulunduğunuz milletimize ve istiklâlimizin güvencesi olan devletimize hizmeti şiar edineceksiniz. Size tavsiyem işinizi her zaman en iyi şekilde yapmaya gayret etmeniz, doğruluktan asla ayrılmamanızdır. Unutmayın ki bizim aynamız sözlerimiz değil işimizdir” ifadelerini kullandı. 

Milletimin Hayırlı Bir Evladı Olarak Görevlerimi Yerine Getireceğim

Mezun olmanın verdiği mutluluğu, ayrılığın getirdiği hüznü ve eğitim hayatını başarı ile tamamlamanın gururunu bir arada yaşadığını belirten fakülte birincisi Emine Yağız, beş yıllık eğitim sürecini harika anılarla sonlandırdıklarını dile getirdi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde almış olduğu eğitimden bahseden ve mezuniyet sonrasıyla ilgili de konuşan Yağız: “Üniversite sonrası hayatımız için sorumluluklarımızın bilincinde olduğumuzu ve kıymetli hocalarımızın bizlere öğretmiş olduklarıyla harika nesiller yetiştirebilecek donanımda olduğumuza eminim. Bizlerin donanımlı bireyler olarak mezun olmamızı sağlayan, öğretmenlik mesleğini sevdiren ve geleceğe güvenle adım atmamızı sağlayacak bilgileri kazandıran sevgili hocalarıma ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Başta kendi ailesi olmak üzere mezun öğrencilerin ailelerine kendilerine vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür eden Yağız konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Bundan sonrası için hangi alanda çalışacak olursam olayım elimden geldiğince başta Rabbimin rızasına uygun hareket edeceğime, devletimin ve milletimin hayırlı bir evladı olarak görevimi yerine getireceğime ve sorumluluklarının bilincinde hayırlı bir nesil yetiştireceğime siz kıymetli büyüklerim karşısında söz veriyorum”

İKÇÜ İslami İlimler Fakültesi mezuniyet töreni açılış konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere plaket ve belge takdimi, mezun öğrenciler anısına fakülte kütüğüne plaket çakılması ve diplomaların takdiminden sonra kep atma töreni ile son buldu.