AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

Orman Fakültesi İkinci Dönem Mezunlarını Uğurlamanın Gururunu Yaşadı

İlk kez geçtiğimiz yıl mezun veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi, bu yıl ikinci dönem mezunlarını uğurlamanın gururunu yaşadı

Orman Endüstri Mühendisliği ve Orman Mühendisliği bölümlerinde eğitim veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi, bu yıl Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün ikinci dönem mezunlarını uğurladı. Gelecek sene iki bölümde birden mezun verecek olan ve Ege Bölgesi’nin ilk ve tek Orman Fakültesi olma özelliğini taşıyan İKÇÜ Orman Fakültesi’nin Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Eşen, İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürü Kemal Can, Türkiye Ormancılar Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Kenan Öztan, Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi 2. Başkanı Nedim Bozkurt, Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Aydın Çömez, Kastamonu Entegre Üretim Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenci aileleri katıldı. Orman Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Merve Engin Demirok’un kemanda, Arş. Gör. Ayberk Aydoğmuş’un ise piyanoda yer aldığı müzik dinletisi ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. 

Ege Bölgesinin İlk ve Tek Orman Fakültesiyiz

Mezuniyet töreninde hem Rektörlüğü temsilen hem de Orman Fakültesi’nin bir mensubu olarak bulunmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek konuşmasına başlayan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Orman Fakültesi’nin her geçen gün büyüyerek ilerlediğini ve çok kısa sürede Türkiye’deki Orman Fakülteleri arasında tercihlerde ilk üçe hatta ikiye girdiğini kaydetti. 2010 yılında kurulan fakültenin ilk öğrencilerini Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’ne 2018 yılında aldığını bildiren Prof. Dr. Akbulut, Ege Bölgesinin ilk ve tek Orman Fakültesi olma özelliğine sahip İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi’nin gelecek sene de Orman Mühendisliği Bölümü’nden ilk mezunlarını vereceğini belirtti. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin genç ve dinamik bir üniversite olduğunu, genç olmasına rağmen oldukça başarılı işlere imza atmaya devam ettiğini ve farklı olduğunu her zaman gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Akbulut, her yıl yayınlanan üniversite sıralamalarında bunun açıkça görülebileceğini dile getirdi. 

Bilim, Teknoloji ve Sanayideki Güncel Gelişmeleri Takip Edin 

İKÇÜ Orman Fakültesi’nin bugünkü seviyeye gelmesinde ve öğrencilerin nitelikli birer Orman Endüstri Mühendisi olarak yetişmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür eden Prof. Dr. Akbulut öğrenci ailelerine seslenirken, “Bugün, doğumundan itibaren sürekli üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz ve desteğinizi eksik etmediğiniz çocuklarınız mezun oluyorlar. Emeğiniz, desteğiniz ve fedakârlıklarınız için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamlarında da kazanacakları başarılarla hem sizlerin hem de bizlerin emeklerini boşa çıkarmayacaklarına inancım tam” ifadelerini kullandı. Mezun öğrencilere mesleğin kıymetini bilmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Akbulut: “günümüz dünyasında her şey çok hızlı değişiyor ve yenileniyor. Eğer gelişmeleri takip etmezseniz sistemin dışında kalıyor ve rekabet edemiyorsunuz. O nedenle, bilim, teknoloji ve sanayideki güncel gelişmeleri takip ederek yeni bilgi ve yetenekler kazanmaya ve kendinizi geliştirmeye devam edin. Dürüst, ülkesini seven, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak kendiniz, aileniz ve ülkeniz için çok önemli işler yapabilecek kapasiteye sahip olduğunuzu unutmayın” diye konuştu. 

Orman Fakültesi Olarak Sizlerle Gurur Duyuyoruz

“Hepinizin bildiği gibi, son birkaç yıldır pandemi ve Kahramanmaraş merkezli üzücü depremler gibi zorlukların içinden geçtik. Bu vesileyle depremde kaybettiklerimizi rahmetle anmak istiyorum” diyerek konuşmasına başlayan İKÇÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Eşen, tüm bu zorluklara rağmen sebat edip çok çalışan; yeni bilgilerle donanarak mezuniyeti hak eden öğrencileri tebrik etti. Orman Fakültesi’nin gelişmesinde ve yapmış olduğu çalışmalarda kendilerinden desteklerini esirgemeyen başta İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse başta olmak üzere tüm üniversite yönetimine teşekkür eden Prof. Dr. Eşen, fakülte akademik ve idari personeline de emekleri için şükranlarını sundu. Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Eşen, “Sevgili mezunlarımız, hayatınızın bir sonraki dönemine başlamak için heyecanlı olduğunu biliyorum ve gitmeden önce sizlere birtakım tavsiyelerde bulunmak istiyorum. İlk olarak, öğrenmeyi asla bırakmayın. Dünya sürekli değişiyor ve buna göre sizler de değişmelisiniz. Meraklı olun ve yeni fikirlere açık olun. Soru sormaktan asla korkmayın. İkincisi kendinize, meslektaşlarınıza ve topluluğunuza karşı nazik olun. Çünkü dünyanın her zamankinden daha fazla nezakete ihtiyacı var. Üçüncüsü ise, dürüst ve cesur olun. Risk almaktan korkmayın. Konfor alanınızın dışına çıkın. Bu tavsiyelerimi hepinizin yerine getireceğini ve harika işler çıkaracağınızı biliyorum. Orman Fakültesi olarak sizlerle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Gururlu ve Mutluyuz Ama Gönlümüzü İKÇÜ’de Bırakıyoruz

Lisans eğitimlerini mezuniyetle taçlandırmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten fakülte birincisi Buse Akçay: “Bugünü bir bitiş günü olarak görmüyorum. Bugün kutlu bir başlangıç günüdür. Eğitimli ve güçlü bireyler olarak hayatımızın geri kalan kısmına başladığımız ilk gündür. Hepimiz bugün farklı yerlere dağılacak olsak da gönlümüzü burada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde bırakacağız ve artık hayalini kurduğumuz onurlu mühendislik mesleğimizi icra edeceğiz” dedi. Mezun arkadaşları adına ailelere de seslenen Akçay, “Çok değerli ailelerimiz sizlerin sayesinde eğitimimizi tamamlamış bulunuyoruz. Bugün aslında sizlerin günü. Bizlerin buralara gelmesinde en büyük pay sizlere aittir. Sizlerin desteği olmasa bugün burada olamazdık. Tüm ailelerimizi saygıyla selamlıyor, arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Bilgi ve tecrübelerini özveri ile paylaşarak kendilerine rol model olan fakülte hocalarına da teşekkür eden Akçay, mezun arkadaşlarına hitaben de: “Bulunduğumuz yer, yaptığımız iş ne olursa olsun her zaman büyük düşünmeli, en yükseği hedeflemeliyiz. İnanıyorum ki bizler, mevki olarak yükseldikçe tevazu ile ilerleyen özverili ve hoşgörülü mühendisler olacağız. Sevgili dönem arkadaşlarım mezuniyet başarınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Üstleneceğimiz işlerde başarılı olacağımıza canı gönülden inanıyor ve hepimize mutluluk sağlık ve üstün başarılar diliyorum. Yolumuz açık olsun” şeklinde konuştu. 

İKÇÜ Orman Fakültesi mezuniyet töreni açılış konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere plaket ve belge takdimi, mezun öğrenciler anısına fakülte kütüğüne plaket çakılması ve diplomaların takdiminden sonra kep atma töreni ile son buldu.