AkademiEğitimEn GüncelİKÇUMedya

Medya ve İletişim Bölümünden Stüdyo Fotoğrafçılığı Sergisi

Fotoğraf: Görkem Batuhan Özçınar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu fuaye alanında ‘Stüdyo Fotoğrafçılığı’ mezuniyet sergisi düzenlendi

İKÇÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü son sınıf öğrencilerinin Medya ve İletişim Bölümü Dr. Öğr Üyesi Halit Kartal’ın verdiği Stüdyo Fotoğrafçılığı dersi kapsamında Medya Merkezi Fotoğraf Stüdyosunda çektikleri fotoğraflar Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu fuaye alanında sergilendi. Mezuniyet töreni öncesinde öğrencilerin ve velilerin katılım gösterdiği sergi ilgiyle karşılandı. 

Öğrencilerin fotoğrafçılığın her alanında uzmanlaşmalarını hedeflediğini ve dersleri uygulamalı ve teorik eğitim dengesiyle verdiğini söyleyen Medya ve İletişim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kartal, “Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri, bölümün her alanında uzman kişiler olarak mezun oluyorlar. Bunu sağlamak için de derslerimizi, teori ve uygulama arasında denge kurarak, öğrencilerin deneyim ve pratiklerinin artması hedefiyle kurguluyoruz. Stüdyo Fotoğrafçılığı sergimizi, hem öğrencilerimizin bölümümüzde aldıkları eğitimin çıktılarını görünür kılmak ve hatıralarını canlı tutmak, hem de mezuniyet töreninin gerçekleşeceği bugünün anısını yaşatmak için düzenledik. Kendilerini, eğitimlerini başarı ile tamamlayıp mezun olmalarından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

İyi Bir Eğitim Aldık, Mutluyuz

Mezun öğrencilerden Gizem Gül Aktan düşüncelerini şu sözlerle ifade etti, “Stüdyo Fotoğrafçılığı dersi bana çok şey kattı ve fotoğraf çekimlerinde oldukça eğlenceli vakitler geçirdik. Böyle bir serginin açılması da bizi ayrıca mutlu etti. Artık eğitim hayatımızı geride bırakıyor ve böyle güzel anılar biriktirmiş yetkin iletişimciler olarak mezun oluyoruz. İyi bir eğitim aldık, mutluyuz” 

Fotoğrafçılığa Dair Her Şeyi Öğrendik

Mezun öğrencilerden Şule Baydemir, “4 yıllık eğitim hayatımızın 2 yılı pandemi süreci ile geçti. Son iki yılda uygulama yoğunluklu eğitimler gördük. Hocalarımız bu açığı kapatmak için çok emek verdi. Biz de aynı şekilde çok çaba harcadık. Halit hocamız sayesinde fotoğrafçılığa dair her şeyi öğrendik. İşte bu sergide de Stüdyo Fotoğrafçılığı dersinde oluşturduğumuz konseptler çerçevesinde çekmiş olduğumuz fotoğraflar yer alıyor” dedi. 

Sergideki Her Fotoğrafın Bir Anısı Var

Mezun öğrencilerden Kevser Hülya Bayazıt, “Medya ve İletişim Bölümü’nde çok iyi bir eğitim aldık. Bu sergi de bir nevi onun yansıması. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde ve Medya ve İletişim Bölümü’nde okumak bizim için bir avantajdı gerçekten. Çünkü alanlarında yetkin, başarılı ve özverili hocalardan dersler aldık. Hocalarımız bize her konuda destek oldular, burada bir aile gibi olduk. Bütün hocalarıma teşekkür ediyorum. Artık mezun oluyoruz. Bir yandan sevinçliyiz, diğer taraftan da okulumuzdan, bölümümüzden, hocalarımızdan ve arkadaşlarımızdan ayrıldığımız için hüzünlüyüz. Sergide yer alan her fotoğrafın bizde bir anısı var. Onlara baktığımda, hikayeleri canlanıyor gözlerimin önünde” ifadelerini kullandı. 

Sergide Yer Almak Çok Keyifli Benim İçin

Mezun öğrencilerden Savaş İroz ise, “Stüdyo Fotoğrafçılığı dersi 4 senelik eğitim hayatımız boyunca yüz yüze eğitimle aldığımız dersler arasında en sıkı çalıştığımız derslerden bir tanesi oldu. Bu sergide yer almak açıkçası çok keyifli benim için. Fotoğrafçı olmama rağmen ilk defa bir sergide fotoğrafım yer alıyor. Bu da ayrı bir onur kaynağı oldu. Bu 4 senelik süreçte çok iyi bir eğitim aldık. Hocalarımız sayesinde eğitim hayatımızı verimli bir şekilde geçirdik. Hocalarımın her birine; özellikle de Prof. Dr. Nazım Ankaralıgil başta olmak üzere, Dr. Öğr. Üyesi Ümit Aydoğan’a ve Stüdyo Fotoğrafçılığı dersimizin hocası Dr. Öğr. Üyesi Halit Kartal’a çok teşekkür ediyorum, üzerimizdeki emekleri büyük. Ben, Medya ve İletişim Bölümü’nde sinema alanında uzmanlaşmaya çalıştım ve istediğimi de alabildiğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.