En GüncelGenelHaberlerİKÇU

İKÇÜ Ailesi Bayramlaşma Töreninde Bir Araya Geldi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) yönetimi ile akademik ve idari personeli bayramlaşma töreninde bir araya geldi

İKÇÜ Rektörlük binası önünde düzenlenen bayramlaşma törenine Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Genel Sekreter Nurettin Memur, Dekanlar ile akademik ve idari personel katıldı.

İKÇÜ ailesinin geçmiş Kurban Bayramı’nı kutlayan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu hayatını kaybedenlerin hüznünün yüreklerde yaşamaya devam ettiğini söyleyerek “Allah bir daha milletimize böyle büyük bir acı, keder göstermesin. Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi. Rektör Prof. Dr. Köse, kültürümüzün manevi ikliminin sevinçte olduğu gibi acı ve kederde de birleştirici bir unsur olduğunu vurgulayarak karşılıksız yardımlaşma, başkasının acısını hissetme gibi değerlerin bayramlarda daha yoğun hissedildiğine ve kuşaktan kuşağa aktarıldığına dikkat çekti.

İnsanlar arasındaki birlik ve beraberliği sağlamaya yönelik birer vesile olan bayramların en güzel ve en önemli niteliğinin aile fertlerini bir araya getirmesi olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse: “Biz bir aileyiz. Üniversitemizde görev yapan tüm akademik ve idari personelimiz ile değerli ailelerinin; sevgili öğrencilerimiz ile değerli ailelerinin geçmiş Kurban Bayramını kutlarım. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Daha nice bayramlara sağlık mutluluk ve huzur içinde hep birlikte ulaşmayı Cenab-ı Allah hepimize nasip eylesin” diye konuştu.