AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇUSpor

İKÇÜ Orman Fakültesi, 2. Orman Oyunları Olimpiyatlarında 3’üncü Oldu

Ege Bölgesinin ilk ve tek orman fakültesi olma özelliğini taşıyan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi, Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Orman Oyunları Olimpiyatları’nda 3’üncü oldu

Türkiye Ormancılar Derneği’nin düzenlediği 2. Orman Oyunları Olimpiyatları bu yıl Bolu Yumrukaya Köyü Kurtkütüğü mevkiinde gerçekleştirildi. Ormancılıkta yapılan faaliyetlerin oyun şeklinde genç nesillere aktarılmasının, toplumda doğadaki faaliyetlerin anlaşılmasının ve üniversite öğrencilerinin kaynaşmasının ve yarışmasının amaçlandığı oyunlara 7 farklı orman fakültesinden öğrenciler katıldı. Öğrenciler, mesleğe başladıklarında beraber çalışacakları orman işçilerinin sahadaki çalışmalarını deneyimlemek için tomruk sürme, odun istifleme, ağaç kesme ve taşıma, ağacın yaş sayımı gibi 6 oyun kategorisinde yarıştı.

Ege Bölgesinin ilk ve tek orman fakültesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi’nin Arş. Gör. Muhammed Ali Aydın sorumluluğundaki takımı 2. Orman Oyunları Olimpiyatları’nda başarılı bir şekilde yarışarak 3’üncü oldu.