AkademiEn GüncelGenelİKÇU

İKÇÜ’de Kurumsal Akreditasyon Programı Toplantısı Düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kalite Koordinatörlüğü ile Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) toplantısı düzenlendi

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK)’nun Kurumsal Akreditasyon Programında (KAP) yer alan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde, birimlerin web sayfalarında bulunan kalite güvencesi içeriklerinin güncellenmesi ile ilgili toplantı yapıldı. İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz’in başkanlığında yapılan KAP Toplantısına tüm akademik ve idari birimlerin web sayfası sorumluları katıldı.

Toplantıda konuşan Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz akreditasyon süreci ile ilgili ziyaretlerde; web sayfalarının içerik güncelliği, güncellemeleri yürüten sorumluların olması, kurum iç değerlendirme raporununun, (KİDR) kurumsal akreditasyon programı kılavuzu, ölçütleri ve derecelendirme anahtarının (rubrik) bilinirliği, akademik, idari personel ile öğrencilerin kalite süreçleri hakkında bilgiye sahip olması gibi başlıkların değerlendirileceğini ifade etti.

Su Ürünleri, Pilot Fakülte

Birimlerin web sayfalarında bulunan kalite güvencesi içeriklerinde bir standart sağlanması amacıyla, herhangi bir içerik yüklemeyen birimlerin kalite güvencesi dokümanlarını ivedilikle eklemesi gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Tengiz, “Tüm web birimi sorumlularımız, kolaylık olması açısından pilot fakülte seçtiğimiz Su Ürünleri Fakültesi’nin web alanındaki kalite güvencesi menüsünü inceleyip gereken başlıkları ve içerikleri kendi birim web alanlarında uygulayabilirler. Tüm personelimiz, KAP süreciyle ilgili tüm bilgi ve belgelere kalite.ikcu.edu.tr adresinden ulaşabilir. Kalite ekip işidir. Bu anlamda kalite komisyonluğunca yürütülen çalışmaların tüm alt birimlerde karşılık bulması oldukça önemli” dedi.

KAP Sürecini Başarıyla Tamamlayacağız

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu ise planlama, uygulama, kontrol ve önlem al (PUKÖ ) döngüsünün kurumun tüm birimlerince başarılı bir şekilde tamamlanmasının ve yaygınlaştırılmasının kurumsal akreditasyon programının en önemli özelliklerinden biri olduğunu kaydetti. Kalitenin ölçülebilir ve yönetilebilir bir kavram olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bulduklu, “Akreditasyon kavramı eğitimin kalitesini güvence altına almak adına başta öğrenciler olmak üzere yükseköğretim sisteminin tüm paydaşları için oldukça önemli kazanımlar sağlamaktadır. Kalite çalışmalarına destek verici bir örgütsel yapıya sahip olan İKÇÜ olarak kalite yönetim sistemimizde yer alan tüm koordinatörlük ve komisyonlardaki akademik ve idari personelimiz ile KAP sürecini başarıyla tamamlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Web Sayfalarında Kurumsal Çizgi

Akreditasyon sürecinde, “Kamuoyunu bilgilendirme” başlığının şeffaflık ve hesap verilebilirliğin sağlanmasında önemli bir araç olarak görüldüğünü aktaran Prof. Dr. Bulduklu, web sayfalarının da bu kavramın bir aynası olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Bulduklu, “Kalite kültürünün özümsendiğini ifade eden ve kamuoyunun saydam bir şekilde bilgilendirilmesini içeren faaliyet raporları, etkinlikler, duyurular ve haberler; güvenlik ve kişisel bilgilerin gizliliği gibi kalite boyutları göz önünde bulundurularak hazırlanıp sunulmalıdır. Kurumsal sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar da dâhil olmak üzere tüm bilgi aktarımları kurumsal çizgide olmalıdır. Bu noktada web sayfası ve sosyal medya sorumlularına önemli görevler düşmektedir. Güncel paylaşımların yapılmasının yanı sıra hakkımızda, tarihçe, öğrenci bilgi sistemi, akademik ve idari kadrolar,  bölümler, ders içerikleri, akademik takvim, formlar, iletişim gibi menülerde yer alan bilgilerin belli aralıklarla düzenlenmesi kamuoyu ile etkileşimimizde doğru iletişim kanalları oluşturacaktır. Önümüzdeki günlerde bu süreçlerde yer alan ekip üyelerimiz için yeni eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantı, soru görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi.