AkademiEğitimEn GüncelGenelİKÇU

Öğrencilerin Tercihi İKÇÜ Oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, %99,7 doluluk oranı ile öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında yerini aldı

2010 yılında kurulan ve ‘Farkındayız Farklıyız’ sloganıyla kısa zamanda gençlerin ilgi gösterdiği üniversiteler arasında yer alarak adından söz ettiren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) bu yıl da en çok tercih edilen üniversitelerden oldu. İKÇÜ bünyesinde bulunan 44 lisans ve 5 ön lisans programına okul birincileri kontenjanları da dâhil olmak üzere toplam 3.410 öğrenci yerleşti. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin bütün programları ve ilk kez öğrenci alan Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Hukuk Fakültesi Lisans Programı, Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü yerleştirme verileri ile hedeflediği doluluk oranını yakaladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından ilan edilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) yerleştirme sonuçlarına ilişkin bir mesaj yayımlayan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, “Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) yerleştirme sonuçlarının her bir adayımız için hayırlı olmasını diliyorum. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) kontenjanlarına yerleşmeye hak kazanan bütün öğrencilerimizi kutluyor; eğitim hayatının sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin birçok programı önceki yıllara göre sıralamalarda yükseliş göstererek başarı ivmesini artırdı. Bu programların en başında ise Ege Bölgesi’nin ilk ve tek orman fakültesi olan İKÇÜ Orman Fakültesi yer aldı. Fakültenin Orman Mühendisliği Bölümü tüm Orman Fakülteleri arasında öğrenci tercihlerinde 1. Sırada yer alırken, Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü ise tüm Orman Fakülteleri arasında öğrenci tercihlerinde 2. Sırada yer aldı. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ne yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin tercihlerine göre kayıtlarını, 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında E-Devlet’ten E-kayıt ile https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden veya 28 Ağustos- 01 Eylül 2023 (saat 17.00’a kadar) tarihlerinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Çiğli Ana Yerleşkesi Merkezi Derslikler Binası Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonuna başvurarak yapabilecekleri bildirildi.